Saturday, January 22, 2011

Pesembahan,Agm, Dan Kawan2 KBM...

Hmm kali nie aku nak post....
tentang persembahan malam td...
Argh....
Exco Hrs nie...
Buat hal la...
Pasal dorang kami nye persembahan....
Jadik sedikit teruk....
Aku rase la....
yelah...
mana x nya...
Untuk AGM....
Pakai bnyak video dan slide dan lagu...
Bila guna Notebook kan bnyak...
Jadik bole "hang" kowt....

Mula2 dah rancang baik dah kitorang...
Mula seorang baca sajak.....
(AKu yang bace...hehe)
Pastue nyanyi lagu ramai2......
Lagu Ella Standing In The Eyes....
Jadi bila time lagu jew terus rosak..
Notebook budak tue jem....
Geram nak ikutkan....
Tapi biarlah....
Dah lepas pon......

Ini Kawan2...
Yang buat persembahan pada malam tue....
Aku suke la kawan ngn dorang.....
Sebab bagi aku dorang....
Sangat supportive....
Sangat2...

Sebab mula2 aku nak cari orang...
untuk sukarela masuk buat persembahan....
aku bajet mcm susah jew nak dapat...
yelah sapa yang nak buat kan...
mesti ramai x nak....

Sekali seorang kawan aku....
Ella...
Diye volunteer nak buat....
Aku macam lega la....
Lepas diye....
Budak2 lain....
Wak,mir,bai,idah pun masuk.....
Lagi 5 orang plak dr kelas lagi satu....
Aida nye klas.....
Thanx korang....
Korang memang best sangat2...
Sayang korang!!!

Gambar nie diambil....
Lepas semua budak2 dah balik....
Sajew nak ambil gambar ramai2....
Pastue kami semua pergi ambil makanan...
Hmm sekali tengok makanan yang dapat....
Bihun yang sangat sedikit dan pucat....
Haha....

Jadik kitorang decide...
Nak pergi lepak makan2...
Makan dan sembang2...
Sajew orang kata....
Kenal2 lebih lanjut semua....
haha....


Nie si menah nie...(wani)...
Paling teruk kene bahan ngn aku...
haha......

Meriah gak time nie....
Sibuk belajar bahasa Sabah...
Ngn dua orang budak sabah yang same2 ngn kitorang...
Dayang dan Nurul....

Haha.....
Ada lah yang dah kene sound tepek ngn aku...
Kene sound...
Gemuk....Capang....selulit....
dan macam2 lagi la....
Haha...
Aku rase aku dah start selesa ngn dorang....
Kalau ngn budak kelas pun....
Aku rase aku dah ingat la hampir semua...
Dan kenal dorang...
Ada 2 3 orang yang aku x biasa lagi....
Yang lain semua....
Okey...
Aku x dew masalah nak bercakap ngn dorang.....

Harap lepas nie....
Makin enjoy dan happening....

~NOTAKAKI~
Makin sukekan KBM nie....
Buat masa skng x dew ape2 masalah...
Atau bnda yang aku nak kritik dan caci maki....

~NOTAKAKI2~
Tapi sebenarnya dah dew mula2 yang buat aku marah....
tapi bnda tue dah selesai....
Jadik malas nak cerita...Hehe...

Thursday, January 20, 2011

Pelacur??Cinta mati??Uwekk....


video

KANGEN BAND~JANGAN MENAGIS LAGI~
Aku jatuh cinta lagi...
Untuk yang kesekian kali...
Dan kurasa tapi kali ini...
Ku temukan cinta sejati....
Yang tinggal dalam palung hati...

Mahligai cinta yang sejati...
Kurasa aku cinta mati...
Wanitanya seorang pelacur....
Ku temukan di sudut malam...
Ku lihat dia sedang menangis...
Sedang menangis, sedang menangis...

Sudahlah...
Jangan menangis lagi...
Dengarlah kekasih..
Aku di sini...
Sudahlah lupakan masa lalumu....
Peluklah tubuhku ku bersamamu...
Sudahlah
..

~RUMUSAN~
First time aku dengar lagu nie....
Mula2 aku dengar macam sedap jew....
sekali part yang diye kata wanita yang disukainya seorang pelacur....
Pelacur??
Wah giler ahh...
Kangen band nie diye wat lagu tentang pelacur....
Tentang diye suke seorang pelacur...
Macam menarik.....

Kalau daripada video nie....
Diye gambarkan diye jumpe seorang pelacur....
Yang menangis...
mungkin tau apa yang dilakukan dosa..
Atau mungkin sbb x dapat pelanggan malam tue...
HAhaha......

Apa yang aku dapat paham adalah....
Cinta itu memang buta...
Walaupun pelacur...
Lelaki itu jatuh cinta...
(Cinta mati plak tue...)


Bukan aku nak merendahkan pelacur nie...
Bukan nya aku cube nak kata pelacur nie...
X dew perasaan....
X layak dicintai....
Tapi kalau korang pun...
yang baca blog aku nie...
Nak kew korang ngn pelacur???
Aku x nak!!!!
Mintak simpang jumpe dengan perkara macm nie....

Mmg dalam islam pun kata...
Mencari isteri....
Carilah perempuan yang baik tutur kata dan perangainya....
Betul kan??

Tapi perkara mcm dalam video nie...
Memang ada berlaku....
Walaupun kita rase mustahil ada lelaki...
Yang sanggup nak perempuan yang dah jadi...
Bekas orang ramai.....
Haha....

~NOTAKAKI~
Setiap orang berhak memilih sesiapa...
sebagai pasangan mereka....
setiap orang juga berhak menyukai sesiapa pun...
walaupun pilihan mereka adalah seorang pelacur....
Itu yang aku belajar dari video nie....



Monday, January 17, 2011

DBS society!!!Miss u damn so much!!!


Tadi aku tengok post exco Business...
Tentang AGM BUSINESS SOCIETY!!!
Yaya punye blog!!

Huargh!!!!
Sangat rindu dengan mereka lah!!!!
Rindu!!!!!!
Korang??Baca x??
Aku rindu korang....

Lagi2 tadi Nazmi mesej aku...
Tanya tentang tempahan kelas....
Jadik aku tahu dorang tengah rancang orientasi kos...
Teringat lak kat kerja aku...
Aku rindu nak buat kerja aku...
Rindu Business Society aku!!!


Happy siot dengan diorang!!!


Aktiviti yang paling aku sukew....
Time orientasi kos...
Dah macam aktiviti wajib nie...
Sebab lepas tue mesti akan....

Main baling air dan tepung....
sampai semua kene....


Sampai kek secantik nie....
Ini pun kami buat main baling2...
Kotor dan comot giler......
Hahahha.....
Miss dat time!!!
Nak buat lagi macam tue.......

Yang pegang healer....
Orang yang bertanggujawab...
Membawa aku ke dalam dunia Business Society...
Mantan presiden BS...


Makan malam dengan exco...
Banyak giler makan time nie...
Seingat aku bajet yang adew x cukup...
Walaupun ramai xdatang...
Haha...


Time nie lepak makan2...
Lepas sibuk pergi perarakan majlis perasmian...
Sukan antara program....
Time nie walaupaun aku just Seketeriat...
Belum lagi exco...
Tapi korang xpernah anggap aku org bawah korang....
Selesa giler ngn korang....





Yang ini plak waktu hari sukan kolej dan program....
Walaupun aku x bersukan.....
Aku tetap enjoy ngn dan terlibat dengan nya....
Contohnya....
Yang paling bagi kesan kat aku.....
Aku jadik pemegang bendera kowt time pebarisan!!!
Hahaha....
Last darjah 6 aku terlibat dengan aktiviti mcm nie....
Dengan korang buat aku rase mcm balik zaman kecik aku!!

Ala2 tugu negara gitue...
tapi Business society nye version...
haha...


Business society no1!!!

INI WAJI....
Kawan baik paling baik ngn aku...
Diye masuk sama ngn aku...
A lot of things about society we share together...
(Jangan peduli dengan aksi aku...)
(Aku mmg selalu mcm tue ngn semua org)
Haha...

Ini pula Ema...
Jugak baik ngn aku...
Diye nie kat society selalu senyap...
Kadang2 aku risau dengan diye....
Sekarang diye dah jadik Setiusaha kowt x salah aku...
dah jadik Ahli Majlis Tertinggi DBS...
Harap kau sentiasa hepi dan enjoy...



Dinner....
Dinner last sem.....
X banyak kerja yang aku buat time nie....
Sori la beb...
kalau aku nampak macam pemalas time nie...
Dah part6 kowt time nie...
haha....
ARI DAN YAYA!!!!
Korang paling aku akan rindu dlam society!!!
Haha.....
Gempak giler gaul ngn korang...
Yaya...kau x kesah pun aku bahan kau macam2...
Ari kau pun sama....
Aku cubit..aku tampo...aku tarik telinga...
semua korang dua x kesah....
Korang dua dah mcm ADIK aku tau....
Aku sayang giler ngn korang!!!

Lepas dinner budak2 balik jew....
Masa kami exco2 makan.....
Makan,....Makan...
makan.....dan makan........
Masih makan....makan...makan....dan makan....
haha

EXCO BUSINESS SOCIETY.....
Lepas penat buat kerja dan uruskan dinner...
(Lagi sekali...hiraukan aksi aku...aku mmg mcm tue!!)
Haha...


Lepas makan.....
Perot pun buncit.....
Time nie tunggu masa nak kemas meja....
Hilang la buncit tue semula...
hahaha...

Gambar korporat yang menjadi kenangan best aku kat segamat...



Will miss u all damn so much!!!
Argh!!!Sedih bila pikir bukan ngn korang lagi.....


ANTARA TAG AKTIVITI NGN KORANG....
Kelendar BS....


Tiket dinner ngn korang....


Satu lagi program yang aku akan ingat sampai bila2....
"1RINGGIT 1 CUPAK 1 SENYUMAN"
Wah walupun terpaksa berjalan sana sini tengah panas...
Minta sumbangan ngn org ramai....
Tapi enjoy beb....


Time tue gak dew buat masak2 bubur lambuk.....
Ramai2 gotong royong kopek bawang...
Halia...
Bawang besar....
Siang ayam...
Basuh daging....
Basuh ayam....
Sambil bergurau sana....
Bergelak tawa...
Kenekan sesama sendiri....
Walaupun penat....
Tapi.....
Enjoy giler babi!!!
Seronok!!!!

~NOTA KAKI~
Rindu ngn korang.....
Lama x dengar bkorang panggil aku "jeje"...
Korang jew yang panggil aku macam tue....
Comel dowh nama aku...
Hihi...
Aku akan ingat sampai mati nama tue....

~NOTA KAKI2~
Aku kan update selalu tentang korang....
AKU SANGAT SAYANG KORANG!!!
SANGAT!!!!!!!!
AKU AKAN RINDU KORANG!!!!
BUSINESS SOCIETY IS THE BEST SOCIETY...
EVER AND EVER!!!!
Jangan lupe aku k...
Love u all....

~NOTA KAKI3~
Punye la rindu sampai rase mcm nak upload....
Semua gambar ngn korang....
Haha...
A LOT WE SHARE TOGETHER...
AND....
LOT OF LOVE WE GIVE EACH OTHER...
BECAUSE OF THAT....
I REALLY LOVE YOU ALL SO MUCH!!!!

~NOTA KAKI4~
SEGAMAT!!!
NAK BALIK SEGAMAT!!!

Sunday, January 16, 2011

Raje dan Bilik Air....

Aktivit aku hari ini....
Bangun2...
siap2 nak g makan.....
Dapat mesej dari hasmira....
Katanya suruh teman diye pergi beli mcd...
Yan si nenek tua demam...
Jadik diye nak belikan bubur mcd...
Aku pun cancel makan ngn housemate aku...
Pergi la teman diye....

Orang kata sambil menyelam minum air...
Haha...
Itu yang tengah teman2 hasmira beli...
Aku sempat selit beli Clorox,sabun,berus tandas...

Dari hari tue aku terpikir nak beli...
Tapi asyik lupe....
Haha...
Bilik air dah kotor....
Nak buang air besar
(dalam bahasa kasar "BERAK")
Pun x dew mood tau tengok kotornya bilik air...

Lepas habis teman diye...
Aku balik umah...
Niat nak basuh bilik air...
Tetapi terbantut...
Sebab aku adew discussion ngn budak2 kelas aku...
Pergi la aku kedai mamak...
Kedai mamak???
Buat assigment kat kedai mamak??
WtF??
haha...
Ni la masalahnya KBM nie...
Nak discuss x tahu nak buat kat mana....
Blur jew kitorang...
Lagi2 budak baru macam aku yang suci dan comel nie...
haha....

Lepas jew habis bincang...
Aku balik dengan semangat yang berkobar2!!

Masuk umah...
Bukak baju...
Pakai seluar pendek...
Terus masuk bilik air!!
Cuci bilik air!!
Haha....

Selama 2 jam aku di bilik air....
Punya la susah nak buang kotor2..
Lumut dan lendir...
Yeksss...





Ini gambar....
Bilik air yang belum dicuci.....
Jadik terpaksa melakukan...
Make over terhadap tandas tue...

~~~~Gambar selepas dicuci...~~~
===
===
===
===
===
==========
========
======
====
==
=




Tak lah bersih sangat...
Sebab kotoran yang ditinggalkan oleh budak last sem....
Sangat teruk....

Tapi boleh la...
Buat selesa aku nak mandi dan basuh baju...
Yang penting aku sentil habis habisan ...
Mangkuk hayun punye tandas tue...
Argh!!
X suke tandas duduk...
Jadik aku sentil2 habis habisan mangkuk hayun tue...
Sampai bersih!!

Bilik air dah bersih....
yeah...
Puas hati aku!!
Haha...

~NOTA KAKI~
Jadik habis la ahad aku dengan bilik air yang bersih....
hahaha....
Baru selesa nak basuh baju...
sebelum nie dah 2 minggu aku x basuh baju...
Haha....

Saturday, January 15, 2011

Bermisai x semestinya garang....

Ritue adew kawan tengok gambar Abah aku...
Kat laptop aku...
Dorang kata..
"Woo...Bapak garang muka bapak kau ngn misai diye tue..."
Haha....
Ramai cakap macam tue...
Bila tengok ayah aku....

Time sekolah dulu...
Ada hari terbuka...
Makbapak kene datang sekolah amik reportcard...
Semua tengok ayah aku....
Dorang kata ayah aku muka garang...
Sampai dorang takut nak tegur....
Yelah kalau Korang tengok sendiri...
Ayah aku depan mata...
Mungkin itu yang korang cakap...
Lagipon mungkin dah sinonim...
Dalam kepala hotak korang...
Orang yang bermisai mesti garang kan....
Macam gambar kat bawah nie korang tengok....
Ayah aku dengan misainya...
Sebab tue orang kata ayah aku garang....

Kan...
Misai diye tebal kan....
Nak tengok rupe dan sifat sebenar ayah aku???

===
===
===
===
===
===
===
===
===
===
===
===
===
===
===
========
=====
===
=

Tadaa!!!
hehe....
X semestinya bermisai itu garang......
Ingat tue....

~NOTAKAKI~
Don't judge a book by its cover.....
Kan???
Tahu kan peribahasa nie....
Perangai orang kita mana tahu selagi x kenal....

Outing ngn housemate...

Hah...
Setelah 2minggu di melaka....
Akhirnya aku keluar jugak...
Tuk explore melaka nie....
Haha...
Pagi2 aku bangun....
(Tengahari sebenarnya)
Aku diajak oleh Housemate tuk kuar jalan2...
Aku pun ok jom....
Memandangkan hari sabtu x buat apa....

Mula2 pergi naek teksi....
Pergi Mahkota Parade..
Bila sampai sane...
Teringat aku g sane ngn membe segamat aku dulu....

Lepas makan....
Walaupun duet x dew...
Atas permintaan ramai....
Pergi karok....
Haha....

Pastue jalan2 pusing....
Semua tempat yang bakal aku jelajah...
Selama setahun setengah kat sini.....

Dan serius....
Aku jumpe ramai budak segamat....
Haha....
Aku lupe lak yang melaka nie...
Taman permainan budak2 uitm segamat...
Setiap kali jalan...
Adew jew jumpe budak2 nie...
Yang menegur adew...
Yang bersalam adew....
Yang cume pandang dan senyum pun adew....
Hihi....

This some picture with my housemate...
Kredit untuk zul....
Diye tangkap gambar...
Sampai diye sendiri x dew gambar sendiri..
hihi...









Nie sebahagian house mate aku....
Yang kuar tadi just 4 orang...
Yang lain x kuar....

Banyak la tempat kami pergi....
Ingatkan mula2 nak balik nek teksi jugak...
Sekali...
Jalan punye jalan...
Sampai kolej...
haha....

~NOTA KAKI~
Melaka sangat kecil!!!
Jalan kaki pun bole....

~NOTAKAKI2~
Hmm kat KBM nie...
Semua tempat dan orang aku mesti cube...
Samakan ngn segamat....
Contoh ayat aku cakap ngn kawan...
"ea kau perasan x tempat nie macam kat segamat..."
"Wei aku tengok kedai nie...
sebijik la sial macam kedai burok kat segamat"
"Ko tengok budak tue...macam seorang budak kat segamat"
Haha..sewel kan...
SEGAMAT masih sebati dengan aku....
Aku cube nak semua perkara yang adew skng...
Macam kat segmat jugak....
Dalam diam aku rindu segamat sebenarya....
hihi....