Friday, December 25, 2009

DeNgGi pUnyE pAsaL....

Masa>20,21.22 December 2009
Tempat>Hospital Besar Kuala lumpur
Wad 12 Tingkat 4 Katil 2


Hari RABU mingu lpas lg aku dah stat pening pale dowh...
mula2 aku lpak lu kt umah ingat sekejap jew la...
skali esok nye pon masih lg pning pale...
aku g la Klinik Tangling kat kwasan umah aku...
menyirap gak ar...aku ckp ngn doktor ckp pning pale
pastu aku saket dada ngn saket2 sendi...
aku ckp la batuk selsema aku x dew lngsung....
pastue tau diye tnye aku blik hmm saket ape yea...
kejadahnye diye tnye aku blik???
plik x korng????
korng pg klinik nk tau skit ape..
ape msalahnye...
tp kita yg dtnya balik knape.....
knape diye bole tnye aku..
klau tahu x la aku jumpe korng bengong......

pastue check la jantung sbb aku ckp aku saket dada....
tp dorng kate jantung aku ok....
then diye kate maybe sbb asid dlm perut aku naek sbb tue saket dada...
mybe???
jdik diye bg aku ubat gastrik dan pnadol untuk pning pale aku tue....

pastue blik soknye ari jumaat aku masih lg pening pale...
dalam hati x ley jdik nie....aku ckp ngn mak aku nk pg hospital...aku x than saket nie....
ptg tue gak aku pg...diye check darah....
dan kputusannye aku nye PLATLET dlm darah aku rendah hanya 120(normal 150-400)
pastue diye bg aku ubat than saket...ngn ubat pnambah selera..
diye kate kene makan dan minum bnyak....
dan diye kate sok dtg lg check darah lagi...

sok nye ari sabtu aku g check lagi....
108 sahaja platlet aku...mkin jatuh..
tp pning pale aku dah berkurng....
mcm biase kene bnyak minum air dan bnyak mkn....
pesan doktor pada aku...
sok dtg check lagi....

keesoknye hari ahad aku check lagi darah aku makin turun platletnye menjadi 84 sahaja..
doktor kate kene than wad sbb platlet dah bawah 100...
bahaye diye kate...
so bermula episod aku kt wad...haha..nie pic aku kt wad...

serabai muka aku..muka x mandi kowt..nie time nie ari kedua...
yeah aku mmg x mandi....

gmbar kene masuk air dalam bdan...haha..rimas beb benda nie....
semak..nie la jgak yg wat aku mlas nk mandi sbnarnye.....

Last sekali aku nk cite time aku kt wat nie.....
aku dew jumpe sekor bdak nie....
aku mnyampah gler kowt ngn diye...
perngai kelam kabut mcm haram jew..
tau la ko dah dok lame kt wad nie.....
tp perngai x yah ar klam kabut...
mlas citer sgt sbb panjang klau aku nk citer...
tp yg pasti aku x suka tengok diye....
menyampah gler....
nie gmbar diye tgh tido..haha curi2 tngkap..

Friday, December 11, 2009

lagu yg wat aku ilang tensen...

hmm tgh tensen ngn result yang macam haram nie...
korng tau ape aku slalu klau aku tgh sakit ati sesangat...??

aku bukak dua lagu yg aku kira agak pelik
untuk org laen yg dgr kecuali kpda..
sesiapa yg aku dah pnah expose vdeo nie kt diorng...
dan klau diye adalah kipas susah mati kumpulan project pop nie....

vdeo yg pertama nie si biha pendek yg tunjuk kt aku..
sjak tue klau g karoke..
sama melalak lagu nie....

2nd aku cari2 jumpe dan aku suka vdeo kedua nie..
tp x ley nk ikut nyanyi..laju sangat dorng nyanyi....

dgr 2 vdeo nie sekurng2 nye...
ilang tensen aku!!!!!argh!!!!!!!!




BiLa KuCinG DaTAng MeLaWat Aku...


kt kolej sem lpas time nk final....
tgh lepas study..rileks2 jap...
ank kucing nie tetibe msuk blik aku..
dan diye bernsib mlang sbb aku yg ade dlm blik...haha..
comel dowh kucing nie..bau pon x bsuk..sbb mak diye kuat bersihkan diye...
pastue diye mkn x merapu..
ade org bg diye mkn mknn kucing...
aku pon cium2 la bau diye..nseb bek aku x jilat diye mcm mak diye jilat diye..hehe..
so aku tau kucing nie...
x kire besar,kecik,hodoh,comel,jantan,betina,hitam,kelabu.tompok2
semua suka bila maen tali ngn diye..jdik aku pon maen bnda jadah nie ngn kucing nie...




dan ini vdeo yg romate aku rkam time aku maen ngn sikecik nie....


video