Friday, December 25, 2009

DeNgGi pUnyE pAsaL....

Masa>20,21.22 December 2009
Tempat>Hospital Besar Kuala lumpur
Wad 12 Tingkat 4 Katil 2


Hari RABU mingu lpas lg aku dah stat pening pale dowh...
mula2 aku lpak lu kt umah ingat sekejap jew la...
skali esok nye pon masih lg pning pale...
aku g la Klinik Tangling kat kwasan umah aku...
menyirap gak ar...aku ckp ngn doktor ckp pning pale
pastu aku saket dada ngn saket2 sendi...
aku ckp la batuk selsema aku x dew lngsung....
pastue tau diye tnye aku blik hmm saket ape yea...
kejadahnye diye tnye aku blik???
plik x korng????
korng pg klinik nk tau skit ape..
ape msalahnye...
tp kita yg dtnya balik knape.....
knape diye bole tnye aku..
klau tahu x la aku jumpe korng bengong......

pastue check la jantung sbb aku ckp aku saket dada....
tp dorng kate jantung aku ok....
then diye kate maybe sbb asid dlm perut aku naek sbb tue saket dada...
mybe???
jdik diye bg aku ubat gastrik dan pnadol untuk pning pale aku tue....

pastue blik soknye ari jumaat aku masih lg pening pale...
dalam hati x ley jdik nie....aku ckp ngn mak aku nk pg hospital...aku x than saket nie....
ptg tue gak aku pg...diye check darah....
dan kputusannye aku nye PLATLET dlm darah aku rendah hanya 120(normal 150-400)
pastue diye bg aku ubat than saket...ngn ubat pnambah selera..
diye kate kene makan dan minum bnyak....
dan diye kate sok dtg lg check darah lagi...

sok nye ari sabtu aku g check lagi....
108 sahaja platlet aku...mkin jatuh..
tp pning pale aku dah berkurng....
mcm biase kene bnyak minum air dan bnyak mkn....
pesan doktor pada aku...
sok dtg check lagi....

keesoknye hari ahad aku check lagi darah aku makin turun platletnye menjadi 84 sahaja..
doktor kate kene than wad sbb platlet dah bawah 100...
bahaye diye kate...
so bermula episod aku kt wad...haha..nie pic aku kt wad...

serabai muka aku..muka x mandi kowt..nie time nie ari kedua...
yeah aku mmg x mandi....

gmbar kene masuk air dalam bdan...haha..rimas beb benda nie....
semak..nie la jgak yg wat aku mlas nk mandi sbnarnye.....

Last sekali aku nk cite time aku kt wat nie.....
aku dew jumpe sekor bdak nie....
aku mnyampah gler kowt ngn diye...
perngai kelam kabut mcm haram jew..
tau la ko dah dok lame kt wad nie.....
tp perngai x yah ar klam kabut...
mlas citer sgt sbb panjang klau aku nk citer...
tp yg pasti aku x suka tengok diye....
menyampah gler....
nie gmbar diye tgh tido..haha curi2 tngkap..

Friday, December 11, 2009

lagu yg wat aku ilang tensen...

hmm tgh tensen ngn result yang macam haram nie...
korng tau ape aku slalu klau aku tgh sakit ati sesangat...??

aku bukak dua lagu yg aku kira agak pelik
untuk org laen yg dgr kecuali kpda..
sesiapa yg aku dah pnah expose vdeo nie kt diorng...
dan klau diye adalah kipas susah mati kumpulan project pop nie....

vdeo yg pertama nie si biha pendek yg tunjuk kt aku..
sjak tue klau g karoke..
sama melalak lagu nie....

2nd aku cari2 jumpe dan aku suka vdeo kedua nie..
tp x ley nk ikut nyanyi..laju sangat dorng nyanyi....

dgr 2 vdeo nie sekurng2 nye...
ilang tensen aku!!!!!argh!!!!!!!!




BiLa KuCinG DaTAng MeLaWat Aku...


kt kolej sem lpas time nk final....
tgh lepas study..rileks2 jap...
ank kucing nie tetibe msuk blik aku..
dan diye bernsib mlang sbb aku yg ade dlm blik...haha..
comel dowh kucing nie..bau pon x bsuk..sbb mak diye kuat bersihkan diye...
pastue diye mkn x merapu..
ade org bg diye mkn mknn kucing...
aku pon cium2 la bau diye..nseb bek aku x jilat diye mcm mak diye jilat diye..hehe..
so aku tau kucing nie...
x kire besar,kecik,hodoh,comel,jantan,betina,hitam,kelabu.tompok2
semua suka bila maen tali ngn diye..jdik aku pon maen bnda jadah nie ngn kucing nie...




dan ini vdeo yg romate aku rkam time aku maen ngn sikecik nie....


video


Monday, November 30, 2009

Almari Aku..

Punye la nk dekat 3 minggu aku blik dr segamat cuti sem....
akhirnye aku kemas jugak barang aku yg ade dlm beg..

mula2 kene la kemas almari dulu kan....
klau x mcm mne nk sumbat barng2 aku
dalam almari yg serba serbi sempit tue kan...
x cye tgok la almari aku besar mne jew...

aku tau bruk almari aku..do i care???hahaha

smua brg aku aku sumbat dlm tue sbb aku adlah seorng adek dan abg yg x suka barangye dikongsi2....
brani dorng amek brg aku tnpa kebenran walau pon ianya hanya kertas kosong??
"korng nk kene lempang sampai mcm lempeng korng amek ar..."
(dialog untuk adek bradek aku la..)
jdik aku smpan semua skali brg aku dlm almari...

hasilnye selama sehari aku kmas almari aku....
muat semuanya....syukur...hehe..



hah..tingkat atas skali tue
aku ltak bnda2 mrepek yg x bpe nk gune ar....

2nd floor tu mcm krng tgok ape lg bju la kan....kbnyakan bju yg aku jrng pkai....
bkn x pkai tp ade masanye aku pkai..so kne jaga baek2....

3rd floor tue mcm yg korng bole tgok gak adalah buku2 yg aku dah sedut separuh ilmu dlmnye...gagaga...

buku time lower6 dulu ngn bku2 uitm,,,,
semua mhal2 buku tue...jdik kene jaga gak..syng buang atau bg kt orang.....




yg bhagian bawah skali tue plak....
aku letak buku2 komik aku kumpul time sek menengah...
tue pon separuh jew...
yg laen dah ilang jejak apbila adenye kwan yg pinjam trus x pulang......
komik2 nie la buat penghilang bosan dirumah cuti2 sem nie...

kt 2nd last floor tue plak tmpat aku ltak brg2
yg ikut aku punye psal la nk ltak ape....
slalunye bhgian nie yg aku slalu kmas..brg2 tue x kekal kt situe..
mcm kasut tue aku bru beli jdik simpan dulu slagi x pkai...
dah pkai tmpt diye kt rak kasut la kan...

nie plak brg dalam laci aku...
bnda kecik2 yg seng ilang semua aku ltak sinie....
mcm dalam kotak itam yg terbukak tue..
situe la aku ltak semua badge sekolah aku dr darjah1 sampai tingkatan 6....
sayang sgt2 kt benda tue....
kenangan yg x ley lupe...

ade beberape cd yg aku simpan sbb aku suka citernye....
x mau kasi org laen or adek bradek pegang..nnt rosak...

antaranya
-the curse of the golden flowers-
-titanic-
-starwars episod 1 samapi 6-
-underworld episod 1sampai3-

hmm..cd2 laen tue cd2 aku burn dr org..bnyak lagi aku x tgok....

pastue ade gak brg penting aku simpan kt dalm kotak yg bnyak2 tue..
x ley didedahkan...hehe

Meh karok!!



2 ari lpas aku ikut akak aku pg umah diye pada aslnye nk teman diye amek barang....

ntah mcm mne timbul idea dr diye ajak pegi Alamanda putrajaya.....

katenye jom karok!!!aku blanja.....

aku pon ape lg dgn benda nie mmg aku x tolak punye...










adik2 aku yg lain pon kate nk pegi...
ape lagi..bila lg nk enjoy ngn adek bradek plak kan...
asyik ngn kawan jew.......
ngn kawan kua duit sndiri..
ngn akak..akak kua duet..hehehe....

so...pegi la aku karok slama 2 jam setngah.....
nk dekat kul 1 pagi bru blik umah....
enjoy tul....

Saturday, September 12, 2009

6 ekor zirafah yg comel

sebelum kelas mandarin aku stat..
ade bdak kelas aku jual benda alah nie...
aku pon buat maen la benda nie....

Gambar diatas nie ade jalan citernye....
klau korang perhati betul2 situasi yang berlaku ialah jalan di tepi laut sesak dimana bas dan kereta terpaksa berhenti kerna ade 6 ekor zirafah yang mhu melintas untuk mandi di pantai tetapi ketakutan untuk terjun kerana ade ikan jerung di persisiran pantai...
Last2 aku beli 6 ekor zirafah nie..haha...

KOLEJ AKU



KOLEJ TAMING SARI YANG BARU DICAT...
sudah semakin cantek....
jika dibandingkan yang dulu...
macam kolej berhantu...

Program Amal Di Bulan Puasa...

Minggu lpas kami Business socity melakukan program amal
Yang Bertemakan

1 Ringgit,
1cupak,
1 senyuman


Dimana kutipan dilakukan sekitar UiTM segamat johor dengan tujuan untuk membeli sekurang2 nye 80 kampit beras 10 kilo untuk diagihkan kpada masjid sekitar kawasan segamat, kepada orang2 susah di kawasan segamat dan jugak rumah anak-anak yatim di kawasan segamat.
Bila2 dikira kami memerlukan sekurang nye RM2500 untuk tujuan itue..
Arap2 cukup kutipan derma yang diberi oleh pelajar dan staff Uitm Segamat..



Berkumpul untuk minta derma...


Kebanggaan yang terselah apabila menderma....
hehe..

Bila Ular Jatuh Ke Kaki...






















video

Ritue aku tangah kemas Dewan Tuk AGM Business
Tetibe ade ular jatuh kt kaki aku dari kerusi yang aku tgh sorong....
Bapak geli dowh...
Last2 budak2 amek meja dan himpap kan ular tue pastue pijak meja tue...
Hancur beb ular tue...
sadis gler ular tue mati..
semoga roh ular tue dicucuri rahmat..amin...
tp pdan muka diye..sape suh jatuh atas kaki aku....

pastue kat sinie kita boleh tgok kehandalan PAKGUARD UitM Johor...
kitorang cari dorang,dorang kate nnt dorang panggil kawan dorang yg handal dalam bab ular nie(pakguard jgak la)
tp bila orng yg handal tue datang hanya dengan bawak beg plastik dan jugak Mop...
Mop???kejadah ape sial bwak mop....
tgok jew la video nie..cara packguard uruskan ular....
lembab giler.....

Test 1 Aku!!

semua test1 aku untuk semua subjek aku GAGAL



SYABAS!!!

Friday, September 11, 2009

mOOd YaNg SiAl!!!

11 SEPTEMBER yang mmg SIAL!!!!!
aRi Nie Mmg SuWEy nk MmPoss!!!
bnda yg aku elak drpda berlaku selama 2 taun sudah akhirnye berlaku....
keMungKinan aku x dApat Ape yAng aKu inGinKan sEpAnjAng aKu kt uitm Nie....
Mmg BaBI AnJing KePaDa SeSiapA Yang TloNg KaNtOi kAN aKu aRi iNi...
MMG BABI KORANG SEMUA....

Tuesday, September 8, 2009

PendakiaN..

Tempat:Hutan Lipur Ulu Bendul
Masa: Bulan Mei Ritue..
Tujuan: Daki Gunung..


TiMe BuLan 5 Ritue aKu De Pg TRip Ke GunUnG aNgSi BerSaMa DeNgAn ExCo2 BusiNeSS SoCiEty... aKu Bru Dpat GaMbAr2 Nie Baru2 nie So BrU sKaNg AkU DaPat Post GmBaR2 Kt saNe..



gUnUng AnGsi Di uLu BeNdUl






tImE SaMpAi..



SbElUm Nk MeNdAkI GuNuNg.



TiMe MeNdaKi...





SaMpAI SuDaH PuNcAk...

Sunday, September 6, 2009

D4B1!!! KorAnG Mmg BEsh!!

aRi Tue KitORanG RamaI 1KelaS PerGi Buka pOSe kt 1 Kdai apE naMe Nye Ntah.. Aku MmG BlAcK List KedAi Tue SamPai BiLa2 SeBb MkNn Kt kEdAi 1 mcm HaRAm JeW RaSeNyE DitAmBaH DengAn serVe dIyE Yg LmBAT maCaM CiPan tApi BiLa BerSaMa DenGAn SeMua DaK Klas Aku RaSe Mmg EnjOw glEr.. KoRang MmG HaVoc Beb...

D4B1
Geng Bunga


sue,aku,hasmira,yan
time nie aku lum mkan lg..mknn lembap smpi mcm sipot..

sebelum makan

lapor...

wif bazilla

opek, aku dan apek



Shah ngn OpEk