Friday, December 25, 2009

DeNgGi pUnyE pAsaL....

Masa>20,21.22 December 2009
Tempat>Hospital Besar Kuala lumpur
Wad 12 Tingkat 4 Katil 2


Hari RABU mingu lpas lg aku dah stat pening pale dowh...
mula2 aku lpak lu kt umah ingat sekejap jew la...
skali esok nye pon masih lg pning pale...
aku g la Klinik Tangling kat kwasan umah aku...
menyirap gak ar...aku ckp ngn doktor ckp pning pale
pastu aku saket dada ngn saket2 sendi...
aku ckp la batuk selsema aku x dew lngsung....
pastue tau diye tnye aku blik hmm saket ape yea...
kejadahnye diye tnye aku blik???
plik x korng????
korng pg klinik nk tau skit ape..
ape msalahnye...
tp kita yg dtnya balik knape.....
knape diye bole tnye aku..
klau tahu x la aku jumpe korng bengong......

pastue check la jantung sbb aku ckp aku saket dada....
tp dorng kate jantung aku ok....
then diye kate maybe sbb asid dlm perut aku naek sbb tue saket dada...
mybe???
jdik diye bg aku ubat gastrik dan pnadol untuk pning pale aku tue....

pastue blik soknye ari jumaat aku masih lg pening pale...
dalam hati x ley jdik nie....aku ckp ngn mak aku nk pg hospital...aku x than saket nie....
ptg tue gak aku pg...diye check darah....
dan kputusannye aku nye PLATLET dlm darah aku rendah hanya 120(normal 150-400)
pastue diye bg aku ubat than saket...ngn ubat pnambah selera..
diye kate kene makan dan minum bnyak....
dan diye kate sok dtg lg check darah lagi...

sok nye ari sabtu aku g check lagi....
108 sahaja platlet aku...mkin jatuh..
tp pning pale aku dah berkurng....
mcm biase kene bnyak minum air dan bnyak mkn....
pesan doktor pada aku...
sok dtg check lagi....

keesoknye hari ahad aku check lagi darah aku makin turun platletnye menjadi 84 sahaja..
doktor kate kene than wad sbb platlet dah bawah 100...
bahaye diye kate...
so bermula episod aku kt wad...haha..nie pic aku kt wad...

serabai muka aku..muka x mandi kowt..nie time nie ari kedua...
yeah aku mmg x mandi....

gmbar kene masuk air dalam bdan...haha..rimas beb benda nie....
semak..nie la jgak yg wat aku mlas nk mandi sbnarnye.....

Last sekali aku nk cite time aku kt wat nie.....
aku dew jumpe sekor bdak nie....
aku mnyampah gler kowt ngn diye...
perngai kelam kabut mcm haram jew..
tau la ko dah dok lame kt wad nie.....
tp perngai x yah ar klam kabut...
mlas citer sgt sbb panjang klau aku nk citer...
tp yg pasti aku x suka tengok diye....
menyampah gler....
nie gmbar diye tgh tido..haha curi2 tngkap..

5 kata2:

+black.angelz+ said...

heh..cam gampang tgkp gamba owg curik2..siot sungguh!!

fatin asilah said...

cilake gile ot.
mengong!
sempat lg uat kje2 cm tue.
tak padan dengn sakit.

yana lovyna said...

heheeheh ko da sihat blum??
xbaek lorh
bdk 2 pown skt gk
hehee

Shamin Aizuddin said...

siod.
tak cakap pun ko sakitt!!!!!

orlando_90 said...

Hahahaha...
Celaka gler dowh lu amek gmbr cm2..hahaha..
sengal, tp tgk muka mu pki uniform ijau tu kesian de, klkr pn de gak.. hahaha..