Thursday, December 30, 2010

Beratnya nak lupekan....

Aku rase...
Sangat sedih.....
Sedih sebab aku pikir bila aku terpaksa....
Terpaksa pergi ke Melaka...
Dan meningalkan 3 orang kekasih aku....
Dan terpaksa membatalkan ketiga2....
Temujanji yang dibuat untuk mereka....
Setiap minggu....


Aku terpaksa batalkan...
Temujanji aku dengan....
Scha Alyahya(Awan Dania)...
Pada setiap hari isnin kul9 malam...
Di astro Ria....


Aku terpaksa batalkan...
Temujanji aku dengan....
Ayu(Legenda budak setan)...
Pada setiap hari Selasa kul10 malam...
Di astro Prima....


Aku terpaksa batalkan...
Temujanji aku dengan....
Fasha sandha(Dia Atilia)
Pada setiap hari Selasa kul9 malam...
Di astro Prima....

Korang yang bertiga nie...
Maafkan abg sebab terpaksa tinggalkan kamu semua....
Abang bukan sengaja tinggalkan kamu...
Tapi ini semua kerana abang terpaksa.....
Masa sangat mencemburui kita....
Scha.....Fasha....Ayu....
Maafkan abang!!!!

Ada jodoh kita jumpe lagi yea...
Abang akan sentiasa ingat....
Saat2 bahagia kita bersama ketika temu janji kita....
Abang akan rindui saat2 bahagia itu....
Sob sob.....

~NOTAKAKI~
haha...
Time cuti nie....
Banyak cerita yang aku tengok..
Tapi semua sempat habis...
Sebelum aku nak pergi melaka nie....
Kecuali 3 cerita Feveret aku....
Argh!!!
Ntah dapat tengok ke kew x cerita2 nie...
Bila dah masuk nnt....
SEDIH!!!!!!

~NOTAKAKI2~
Cerita melayu sekarang makin bagus....
Dulu aku rase cerita melayu nie...
Mcam sampah jew tau...
Tapi tidak lagi sekarang!!...
THUMB UPS drama melayu....

~NOTA KAKI3~
Scha Alyahya..
Kau comel...
haha..x memasal....
=p

Teringat...

Hari ini....
Membuatkan aku teringat sesuatu....
Tak tahu la kenapa...
Aku tetibe teringat satu benda...
Aku selongkar almari aku....

Aku cari satu buku...
Dalam buku tue dew tulis sesuatu....
Yang buat aku rindu dan jadi sedih bila bukak.....

Sial la....
Apsal "hati" aku hari nie...
Begitue "Pondan"...
Sial tul...
Nak sedih2 lak....
Bongok kau raje!!
Kuar kla kau wei...
"perasaan" sedih dr hati aku nie!!!


~NOTA KAKI~
Really miss that time!!!

Tuesday, December 28, 2010

Joget joget jom di LRT.....

Haha...
Korang yang baca blog aku nie....
Aku nak share sesuatu ngn korang....
Korang kalau nak tengok orang menari....
X payah la korang sibuk2....
Bukak Astro Ria kew Prima nak tengok
SEHATI BERDANSA
MARI MENARI...
Ataupun x yah la korang nak ke Club sana sinie...
Clubbing sane.....
Clubbing sini.....

Korang cube jadik macam aku....
Nak tengok org berjoget....
Naek jew LRT....
Haha....

2 3 hari yang lepas.....
Time aku nak balik umah lepas lepak2 ngn kawan.....
Aku nek la train....
Mula2 aku naek dr stesen sentul.....
(orang KL tahu la..kalau x tahu nasib korang la....)
Mula2 sunyi sepi tren tue....
Yelah stesen kedua kan....
Aku naek la....
Dari satu stesen kew satu stesen....
Sampai la berhenti kat stesen HANG TUAH....

Dew segerombolan awek2 masuk...
Hmm hmm....
(Ok aku pon betulkan cara duduk aku dan control muka..)
Kah2..x lah...aku buat bodo jew....

Dorang pon berdiri la depan aku....
"Padan muka korng berdiri..."
"Aku duduk..."
"Nak duduk???sori la beb..."
"Aku x reti la gentlemen2 nie...."
Kata aku dalam hati sambil lihat dorang...
Hohoho....

Masing2 boleh tahan la seksis.....
Uhh..ok aku scan semua sekali....
pastu sambung mesej adik aku...
haha...

Nak dijadikan cerita...
Sekali yang betol2 depan aku nie...
tetibe badan bergoyang2....
Aku yang time tue tengah taip mesej kat adik aku...
(MAK MASAK APA ARINIE???)
terus terbantut jap mesej....

Apa yang pompuan nie cube lakukan??
Ok..diye gelek2 joget2 depan aku sambil dengar MP3 ea...
Giler kew???
Hah sial la menari depan aku....huh...
(dalam hati suke giler tengok free show...=p)

Haha....
Aku pon x paham la...
x dew perasaan malu agaknya budak nie....
Aku mula tertanya2 dan terpikir sesuatu....
Kenapa la aku x bawak spek mata hitam....
Senang aku nak tengok diye gelek tanpa segan silu.....
Gaga...

Yelah laki mane x suke kan....
Kalau dew pompuan gedik depan mata....=p

Aku tengok jew KADANG2...
Yelah kalau tengok jew dorang....
mmg la dah macam aku nie bernafsu lak tengok dorang...

Sekali sampai stesen MALURI...
Dorang semua turun....
Agrh..lega hati dan mata aku....
Kalau x dr tadi susah tul aku nak pandang mana2...
Kiri pompuan...
Kanan pompuan....
Depan pulak bergelek....

Haha....macam2 dunia skang.....

~NOTAKAKI~
Berdasarkan barang yang salah sorang budak tue bawak adalah baju sekolah.....
Ok aku dah agak dorang budak sekolah....
Badan dorang x macam budak sekolah la syial....
Budak2 skang advance...
Susah nak detect sape student sape yang dah keje....
Gaya sama jew........

~NOTAKAKI2~
Lagi best aku tengok dorang nie....
Perh...semua rambut pendek2...
Smart dowh dorang....
Perempuan rambut pendek mmg smart....
Tapi sayang gediks...
=p

Saturday, December 18, 2010

Coffee Prince - Gay - Admire - Role model - Suka - Life style

____________________________________
STORY 1

Ok...Semalam....
Aku baru tengok satu cerita....
Bukan baru tengok....
Actually dah lama giler....
Aku tengok.....
Cume tengok balik....

Dulu aku tengok....
3Tahun lepas punye cerita....
Selongkar2 punye Cd dalam almari aku.....
Aku jumpa cerita nie....
Just amek masa 2 malam tengok....
Kalau yang perempuan yang..
Kaki dan mabuk ngn cerita korea...
Tahu cerita nie....
"COFFEE PRINCE"

Cerita diye pasal...
Seorang lelaki...
Yang menyukai seseorang perempuan...
Yang diye ingat selama nie....
LELAKI...
Yea....
Kire cerita nie kalau mula2...
episod sampai nak habis...
Dah macam cerita GAY pon adew....
Kihkihkih....
Yelah diye suke dan cinta kat...
Gurl yang diye sangka kan Boy...
Gurl tue kira menyamar la....
Walaupon pada asalnya diye x nak tipu...
Tapi diye tipu gak samapi last2...
Laki tue kata diye suke dan cinta...
Perempuan tue walaupun...
Dua2 mereka adalah lelaki.....
Sesama lelaki...
Maksudnya....
Diye sanggup jadik gay....

Nie video tentang cerita nie secara ringkas.....





Haha....
Pastue selebihnya....
Kesudahannya pandai la....
Korng tengok sendiri....

Kesimpulan dr cerita nie....
Aku pun x tau nak simpulkan mcm mne...
Cerita yang menarik la....
COFFEE PRINCE...
is like gay story but not!!!....
Mula2 moral story diye macam...
Negatif la...
Ye la kan....
Sebab dalam cerita tue...
Dorang macam nak tunjuk...
Yang x salah lelaki cinta lelaki.....
Padahal memang salah!!
Lagi2 bagi umat islam....
Nabi X mengaku umat wei....

Tapi last2 heppy endding gak....

Hmm pew tujuan post aku nie ea???
Haha....Baca dulu post ke2 nie...




______________________________________
STORY 2

Hmm..
Kali ni aku rasa....
Aku nak buka satu rahsia...
Perkara yang dah lama aku simpan sorang2...
Tanpa bagitahu sape2....
Perkara nie....

Sejak 5 atau 4 tahun nie....
Aku sebenarnya ADMIRE seseorang...
Eh bukan sorang tapi dua orang....
Lagi pelik kalau aku cakap ngn korang...
aku admire terhadap 2 orang....
Kawan lelaki aku...


Aku pernah suka pada lelaki....
Gagaga...sabar....
Jangan assume aku gay....
x baek....
Aku pernah suke lelaki...
Tapi bukan macam dalam cerita nie..
Kalau mcm cerita nie....
Suka bernafsu namanya...
Sampai cium hah...


Aku sangat sukakan dorang....
Sangat - sangat suka.....
Ayat macam so gay kan....

Haha....
X la...Sebenarnya....
Aku admire dorang...
Bukan macam aku suke seorang perempuan....
Tapi sebagai role model aku...
FAHAM!!
ROLE MODEL AKU!!!

Tuk aku improve life aku....
Macam selalu kan....
Orang akan jadikan artis....
Atau seseorang tokoh...'
Tuk dijadikan role model dorang....
Tapi bg aku kalau artis mahupun seorang tokoh...
Kita hanya nampak dorang dari segi luaran je...
Kita x nampak dari segi dalaman mereka kan...

Jadik....
Macam 2 orang yang aku sebut nie...
Kawan aku...
Aku tahu
Perangai,Sifat,Gaya,Tindakan,
Dan Pegangan hidup mereka....
Malah aku tahu luar dan dalam dorang....
Sampai corak boxer pon aku tahu....
hahaha.....

Jadik aku lebih cenderung....
Jadikan dorang sabagai role model aku...
Dari aku sibuk gila2 kan artis luar....
Baek aku gila2 kan kawan aku....
Betul x kawan2????

Haha...
Aku suke la style dorang.....
Cara bergaul dorang.....
Life dorang.....

Sampai aku selalu rase...
Aku nak ikut apa yang dorang lakukan....
Bagi aku....
Dorang adalah perfect.....

Satu contoh yang aku bole bagi.....

Kalau ikutkan aku....
Aku nie dulu panas baran....
Aku xley control marah aku....
Korang pergi SMK Maxwell....
Tanya cikgu2 kat sane....
Sape yang pernah gado ngn aku...
Mesti ramai....
Tapi skang....
Aku bole control panas baran aku....
Aku blajar dr sape....
Dari dorang sbnanrya....

Dua orang yang aku kagumi nie...
Masing2 ada perangai masing2...
Perangai mereka berdua la...
Yang aku gabungkan....
Dan ini diye...
Raje yang sewel...
Hahaha....

Sesewel aku pon...
aku x la burok perangai semuanya kan....
Mana perangai baik aku..
Datangnya inspirasi dr dorang sebenarnya....

Bnyak nasihat dan pendapat....
Yang aku beri kat korang atau citer kat korng....
Adalah dari mereka sebenarnya....

Sebenarnya....
Cara hidup aku....
Sedikit sebanyak.....
Adalah dibawah pengaruh mereka....
X kire baik atau burok.....

See....
x salah suke laki kan...
Suka jew...bukan cinta....
Faham???

~NOTA KAKI~
Haha...
Bila aku tengok cerita tue....
Aku pikir gak aku macam....
Pernah berhadapan situasi nie....

Tapi lain sket versinya....
Aku x bernafsu...
Aku cuma suka....

~NOTA KAKI2 ~
Okey....
Sapa x paham apa beza SUKA dan CINTA....
Bagitahu aku....
Bia aku post satu post untuk korang....
Aku akan gtau apa beza SUKA dan CINTA...
Okey???
Takut korang salah paham post aku nie....

Wednesday, December 15, 2010

Human resource @ Melaka.....


Yea...
Seperti yang tertera diatas...
Aku ditawarkan Pengurusan Sumber Manusia....
Di UiTM Kampus Bandaraya Melaka...
Haha..

Aku dapat sana...
Perasaan aku??
Okeyy laaa..
Sebenrnya....
Aku ingat dan aku yakin....
Aku akan dapat Perak...
Tapi upenya melaka....
X kesah la...
Yang penting aku x dapat Shah alam...
Pelik kan??
Semua nak shah alam...
Aku x mau...

Haha...simple reason....
Shah alam is not my life style la....
X suke...
Terlampau besar???
Crowded??
Kene bangun awal tuk ke kelas???
Kelas ngn Umah sewa jauh??
Naek bus nak ke kelas??

Ok Ini semua buat aku pikir bnyak kali...
Perlu ke aku ke shah alam...
Simple answer...
NO!!!

Terima Kasih bnyak2 la UiTM...
Bagi aku melaka dan bukannya Shah Alam...
Haha....

~NOTA KAKI~
Bila dapat tawaran....
Dan pikirkan yang aku x dew kawan nak kesana same2...
Tibe2 buat aku cuak lak...
Haha..
Camne aku nak handle hidup aku kat sane...
Untuk Hari2 terawal aku di sana nnt...
Tapi bila pikir balik....
X kesah la...
Dulu datang segamat pun...
Aku sebatang kara..
X dew kawan2....

Dan aku rasa...
Bagi kau raje..
Mencari kawan bukan masalah bagi kau kowt....
KAU BOLEH RAJA!!
AKu yakin KAU!!
GO RAJE GO....

~NOTA KAKI2~
Pada Kawan2...
Hmm aku tahu dew yang macam x puas hati...
Tempat yang korang dapat....
Hope korang berjaya harungi bnda tue...
Yang penting degree...
Kita dapat sambung degree kita...
OKEY...
TAHNIAH kepada semua kawan2...
Yang dapat sambung...
Dan yang X MAU sambung...
MOga berjaya di alam pekerjaan....
Calling selalu k kawan2 semua disegamat....

Rindu nya ponteng sekolah rendah dulu...

Ini sekolah Rendah saya...
Sebelah dengan Bank Negara....
dan berhadapan dengan Bank Rakyat.....
SEKOLAH RENDAH KEBANGSAAN...
SULTAN HISHAMUDDIN ALAM SHAH...


Kenape ekk aku nak cerita..
Pasal sekolah rendah aku??
hah tadi dalam kul 1 pagi td...
Balik la umah ngn kawan2...
Kawan anta balik...
Lalu depan sekolah aku...
Memang setiap kali balik lalu situe...
Tapi selalu naek motor...
Jadik arinie kawan amek naek keta...
So..
Macam bole la....
Santai2 tengok keliling....

Nak dijadikan cerita...
Time aku pandang sekolah aku tadi....
Aku terpandang satu sudut...
Dimana....

Di situ...
Pertemuan antara pagar batu dan pagar dawai...
Hujung sekali kat kawasan sekolah...
Antara tengah2 tue...
Adew pokok....
Pokok yang sangat aku suka pada masa dahulu....

Tahu kenapa aku suka pokok tue??
Sebab aku suke panjat pokok tue....
Untuk aku loncat melepasi kedua2 pagar dawai dan batu tue...
Korang paham x apa yang aku cube buat???
Korang faham x???!!!
Haha....
Yeah!!!
Time sekolah rendah dulu...
Aku suke ponteng sekolah....
Haha....

Time aku darjah 5 dan 6....
Sekolah akan habis pukol 1.10 petang....
Tapi...
Aku kul 12.30 dah x dew kat sekolah...
haha....
Aku panjat pagar ponteng...

Keh2...
Aku x tau kenapa kecik2 aku dah pandai ponteng...
Bukan kemana pon...
Aku lepak kat tangga naik kerumah aku...
Rumah aku kat bukit aman tue..
Belakang sekolah jew...
Kene naik tangga jew...
Tangga yang dipanggil TanggaSeratus...

Setiap kali setengah jam terakhir jew...
Aku selalu x dew...
Sbb aku x suke subjek ujung2 sebelum balik...
Antaranya...
BAHASA INGGERIS
MATEMATIK
SAINS
Dan yang paling bosan.....
KAJIAN TEMPATAN...

Cikgu2 nya pon nya garang2 kowt...
Aku x suke..
Aku ingat sampai skrang...
CIKGU RADHI...
CIKGU FUAD...
CIKGU BIBI SAHERAH...
Dan PUAN TANMA
DAN MR GOH

Orang selalu takut akan diam kan...
Aku amek langkah drastik...
PONTENG TERUS...

Haha...
Kelakar la siot aku pikir balik...
AKu antra budak pling jaat kowt kat sekolah dulu....
Cikgu selalu aim aku..
Lagi2 Cikgu Radhi...
Ahh..tuhan jew tahu betapa aku benci diye dulu....
Hihi....

Time darjah 5 dulu adew geng...
3 orang....
Lain kelas...
Tapi sama kepala...
Kaki ponteng...

Darjah 6..
Aku lak buat sorang2....
Sebb apa..
Aku x tahu...

~NOTA KAKI~
Lagi best kan...
Mak aku langsung x tahu apa yang aku buat....
Sampai la aku cerita kat mak aku....
KEh2....

Monday, December 13, 2010

Hepy Besday!!!


Yeah!!
Okey in kawan saya...
14 Disember 1989
21 tahun yang lalu...
Diye kua dr perot ibu diye...
Hari ini genap la diye 21 tahun..
21 tahun??
Kawan lain dah sibuk kira bila nak masuk 22..
Kau baru 21 tahun??
haha...

Wei kawan Happy besday kat kau la...
Walaupon aku x rapat ngn kau....
Sebagaimana aku rapat ngn geng kau yang lain...
Walau pon kau kate aku nie selalu sombong ngn kau..
Sebab jarang cakap dengan kau....
Aku sebenarnya x tahu kadang2 nak ckap apa ngn kau...
Sebb kau pendiam sangat bagi aku!!
haha....
Sori kalau aku buat kau kecik hati...
or ape2 jew yang aku buat aku x sedar....

Apa pun aku nak kau tahu.....
Aku gembira kau jadik kawan aku,....
selamat hari lahir cicak...
haha....

Sampai mati aku ingat "cicak" dan kau....
Haha..dapat nickname last minit lak dr aku kan....
haha

Moga panjang umur murah rezeki.....
May god bless u forever my dear friends....
Will miss u a lot....
Moga berjaya apa apa pun yang kau lakukan lepas nie....

~NOTA KAKI~
Aku hantar mesej kat Hanset kau...
X tau la dapat kew wish aku tu kat kau dila...
Yelah mana la tahu kau dah tuka nombor...
Kalau x tukar sepatutnya kau dapat la ea...

Thursday, December 9, 2010

Pengertian KAWAN pada aku...


Kawan....
Siapa kawan pada korang???
Apa jenis kawan yang korang ada???
Bila korang rase perlunya kawan???
Bagaimana korang berkawan???
Untuk apa korang berkawan????

Pernah x korang fikir semua persoalan...
Yang aku nyatakan pada korang diatas nie???
Pernah x korang terpikir....
Pernah x????!!!!!!
Haha..
Emo kejap...

2hari yang lepas...
Aku bersembang ngn kawan aku kat YM....
Apa yang kitorang bualkan adalah tentang kawan....
Diye tanya kat aku...
Apa nilai seorang kwan pada aku....
Bnda tue bila pikir balik....
Susah gak nak jawab sbnanya...
Betul...
Ianya memang susah untuk kita tafsirkan...
Bila tiba2 kita ditanya tentang ini....


Hmm Post kali nie...
Apa yang aku nak share tentang...
Makna seorang KAWAN bagi aku...

Kawan....
Argh kalau aku cakap pon korang akan bosan...
Mesti dalam kepala otak korang...
Mesti aku nak cakap kawan adalah seorang yang adew...
Dalam hidup kita....
Tidak kira ketika susah dan senang...
Kan???Kan???
Haha...
Ok jawapanya salah!!!

Kawan bagi aku....
Adalah seseorang yang mula2....
Aku terpaksa berkenalan....
Bila aku berada disesuatu tempat....
Ataupun kawan...
Adalah seseorang yang aku bercakap dengannya...
Untuk aku memenuhi kehendak aku....
Dalam sosial life aku...

Maksud yang sedikit komplex.....
Kawan ialah komponen yang diperlukan.....
oleh kita untuk memenuhi kehendak..
Hierachy maslow peringkat ketiga....
Iaitu persahabatan,percintaan dan cara hidup kita....
Haha...

Haha...
Gempak x pengertian yang aku bagi??
Keh2..

Kenapa aku cakap terpaksa???

Kenapa aku cakap macam tue....
Korang cube fikir balik....
Bila korang akan pergi ke suatu tempat yang asing bagi korang....
Tempat baru yang korang akan hidup...
Mesti dalam hati korang...
"Hmm aduh malsnya nak carik kawan baru"
"Leceh la..sape yang aku nak kawan nie."
Haha...tul x???
Mesti punye.....
Cuba korang pikir....
Betul x apa yang aku cakap??
Haha..

Biasalah...
Itu yang terjadik pada mulanya...
Bila lame2...
Kita berkawan dengan ikhlasnya....

Tapi sebenarnya..
Apa pun maksud kawan itu....
Ianya bergantung pada kita tuk menilai....

Pada aku....
Dari kawan...
Wujudnya cinta...
Dari kawan wujudnya kegembiraan...
Dari kawan juga wujudnya Kesedihan...
dan...
Yang paling penting....
Wujudnya MUSUH.....

Tidak ada orang yang datang2 pada kita....
Eh aku nak jadik musuh kau...
Apa perkara yang bole buat...
Kau dan aku bole bermusuh ea???
Aku nak jadik musuh kau...bole x???
Haha...
Sah2 giler kalau dew yang buat gtue....

Definisi kawan nie kalau dibincangkan...
Dengan terperinci....
Aku rase kalau bersembang...
Sampai esok belum tentu abes...
Kalau menulis..
Rase macam terpaksa buat satu blog...
Terangkan apa itu kawan....
Kerana aku yakin semua orang...
Adew maksud yang tersendiri....
Tentang apa itu KAWAN....

Kesimpulan yang aku dapat....
Dr apa yang aku tulis dan membebel kat atas nie...
Ialah.....
Kawan itu sesuatu yang wajib untuk kita ada....
Untuk kita menjalani kehidupan seharian....


~NOTA KAKI~
Aku sayang kawan aku semua sekali.....
Aku terima semua kawan aku...
Tidak kira baik atau buruk....

~NOTA KAKI2~
Bnyak lagi aku nak tulis...
Tentang kawan nie....
Tp lenkali la...
Kang panjang2 korang bosan lak....

Donut oh Donut.....



Haha...
Gelak gelak.....
Sampai x abes gelak...
Bila aku post bnda nie.....
Bapak best cerita "DONUT"
Kat astro tadi....

Haha...
Istilah baru tuk laki2 auww...
Nama ko skng nyah...
DONUT........
Kelas kau nyah...
Adew orng buat cerita untuk korang...
Haha.....

Hmm....
Tapi aku tgok....
bukan tengok gelak jew k....
Aku rase cerita tue bnyak pengajarannya....

~Pengajaran pertama~
Jangan sibuk jaga tepi kain orang....
contoh dalam cerita tue...
Si nita...
Sibuk jaga tepi kain orng...
Siasat adik si rahmah...
Tue donut kew x...
Ahh sekali amik kau....
Laki kau upenya yang donut....
Kaki gelek lagi u..
Auwww...
HAha.....

~Pengajaran kedua~
Jangan judge orang lain sesuka hati....
X kesah la...
Orang tue donut kew x....
Yang penting....
Diye x buat bnda salah....
Lagipon x semua donut itu....
Jaat k...
X semua donut tue....
Gay ok...
Mereka ada hati dan perasaan jugak....

Ingat!!!
SATU JARI YANG KITA TUNDING PADA ORANG LAIN...
4 JARI AKAN TUNDING PADA KITA....
(SEDUTAN DIALOG CERITA DONUT)

~NOTA KAKI~
Hmm aku teringat aku....
Dew buat salah kat sorang donut nie...
Aku bahan2 diye...
Cian diye....
Argh biarlah...
"aku zee...aku pon x eran..."
Haha....ayat norman hakim dalam cerita tue....
Benda dah lepas...
Harap diye dah lupe kesalahan aku...
Keh2....

Thursday, December 2, 2010

Sepi dan Sepi......

~Pesanan~
Post kali nie bosan...
Berkaitan tentang pendapat aku....
Dan tentang aku sendiri...
Sape x mau amek tahu...
Atau x ingin bace tntang aku...
Atau sape cepat bosan...
SHUT DOWN Laptop atau PC korang...
dan pergi tidur....


"Bisikku pada bulan"
"Kembalikan"
"Temanku...Kekasihku..Syurgaku"
"Tanpa dia malam menemaniku"
"Sepi memelukku"
"Bulan jangan biar siang"
"Biar alam ini kelam"
"Biar ia sepi sepertiku"

(Ayat sedutan filem Sepi)
Saja nak bg korang baca...
Aku suka puisi dia....

Hmm petang tadi...
Kat astro Ria x salah aku..
Aku tengok cerita "SEPI"
Macam kene lak ngn mood aku time tue...
Bagi aku...
Banyak2 filem melayu....
SEPI adalah antara filem melayu..
Yang aku rase bagus dan best...
Filem nie bagi aku...
Dapat membuat penonton dapat tangkap...
Emosi yang ada dalam filem tue
Itu pendapat aku lah....

Post aku kali nie...
Aku nak berkata tentang....
"SEPI"

Keseorangan...
Kesunyian....
Ketiadaan...
Apa persamaan ketiga2 perkataan ini...
Ianya membawa kita kepada sesuatu...
Sesuatu yang dipanggil....
Kesepian.....

X kesah la apa pun yang korng tafsirkan...
Yang pasti....
Ia membawa maksud yang teruk...
Yang semua orang...
Termasuk aku...
Teringin mengelak...
Dan tidak ingin bnda itu...
Berlaku pada kita....

Semua orang takut..
Apa yang dinamakan kesepian...
Kita sepi...
Bila kita sorang...
Kita sunyi..
Bila kita tiada teman disisi...

Tapi...
Perlukah kita...
Perlukah kita bermain perasaan kita sendiri...
Apa yang kita boleh lakukan...
Apabila kita bermain dengan...
Apa yang dinamakan...
"Permainan perasaan"

Pada pandangan aku...
Sepi itu....
Dapat aku bahagikan kepada 3 jenis...

Sepi dengan keluarga...
Sepi dengan teman...
Sepi dengan kekasih...

Sepi pada keluarga....
Itu tidak mungkin berlaku pada aku..
Aku mempunyai keluarga yang bahagia...
Keluarga yang sempoi...
Keluarga yang ceria...
Tak mungkin aku....
Sepi bila hidup dalam keluarga aku...

Sepi pada teman...
Selama 21tahun aku hidup...
Aku mempunyai pelbagai jenis kawan...
Kawan susah senang..
Kawan makan kawan...
Kawan yang time senang jew adew...
Kawan yang time susah jew adew...
Kawan yang memberi masalah..
Kawan yang memberi kegembiraan...
Kawan yang bagi kita susah..
Semuanya aku sudah ada...
X mungkin aku akan sepi....
Tidak mungkin sekali....
Tiada sepi pada aku dalam berkawan..

Sepi pada kekasih...
Kekasih...
Perlu kew kita sepi kerana kekasih....
Perlu ke??
Perlu kew!!!
Hmm dari sekolah rendah...
Ke sekolah menengah...
Sehingga sekarang..
Hanya seorang...
Sorang yang sudah bertapak..
Dihati aku....
Yea dia sorng jew...

Sebelum dia mucul...
Bagi aku...
Sepi itu x pernah ada pada aku...
Aku x kesah pon ada..
Atau tiada sesorang..
Yang korang paggil awek atau Gf...
Sebab aku rase kawan sudah cukup...
Kawan penceria Hidup aku...
Aku x mati x de awek....
Aku boleh idup tanpa perempuan...
Yang perlu aku sayang...
Bukan maksud aku...
Aku nie x pernah suke perempuan...
Cume aku rase x perlu untuk aku bercinta...
Bnda tue jauh lagi aku rase....
Itulah pendapat aku...

Tapi itu semua sebelum dia muncul...
Sebelum aku jumpa cinta pertama aku...
Selepas dia muncul...
Hidup aku makin ceria....
Hampir tiada sepi yang datang pada aku...
Aku lengkap semua nya...
Aku adew Keluarga...
Aku adew Teman..
Aku adew kekasih....
Hidup aku rase bebas daripada masalah...
Bebas dr masalah hati...

Tapi....
Aku sebagai manusia...
Manusia x pernah sempurna..
Sentiasa akan melakukan kesalahan...
Aku...
Aku dah buat satu kesalahan...
Aku lepaskan apa yang dinamakan cinta....
Aku lepaskan dia..
Bermula la dari situe....
Aku mempunyai satu sepi yang x pernah aku alami...
Sepi kepada kekasih....
Sepi untuk bercinta...

Aku pon xtau...
Ianya selalu datang dengan tetiba..
Datang tanpa dipinta....
Aku rase kosong...
Kosong akan sesuatu..
Yang selama ini terisi dengan...
Gurauan kawan2...
Kemudian beralih kepada..
Gurauan dengan si dia...
Dan kini...
Ianya kosong...
Dibiarkan kosong...
Genap la ianya kosong 3tahun...
Beberapa hari lalu
Bertemankan hanya teman dan keluarga...

Mungkin bila disebutkan tentang isu Bercinta...
Ada yang akan kata....

"Aku dah serik untuk bercinta"
"Aku dah penat bercinta"
"Aku dah x ingin bercinta"
"Aku dah bosan bercinta"
"Aku dah malas nak bercinta"

Ya...Inilah...
Yang sering aku dengar daripada...
Orang yang x dew Bf atau Gf...
Aku x tau la ini ayat untuk Cover...
Atau korang serius...
Atau untuk tutup malu ke..
Apa2 je lah...
Yang penting aku tahu...
Jauh disudut hati korang...
Mahu bercinta....

Mungkin mereka merasakan...
Pengalaman lalu...
Menjadikan mereka penat...
Untuk mereka memulakan lagi...
Dengan seseorang yang baru...
Tapi...
Aku tahu....
Ada keinginan mereka..
Untuk bercinta lagi....
Ada...
Hanya yang tidak ada hati jew...
Yang x dew perasaan itu....

Aku...
Selalunya....
Dengan jelasnya selalu berkata....
Aku mmg ingin bercinta...
Tapi kan...
Aku x mencari...
Bodohnya tindakan aku kan...
Ingin bercinta...
Tapi tidak mencari....
Aku hanya fokus pada yang satu...
Mmg x la nk dapat bercinta...
Tapi semua tu...
Aku x kesah....
Sebab...Yea..
Aku bukanlah desperate....
Sampai nak main sambar sape2 jew...
Tuk ilangkan sepi aku...
X mungkin aku akan buat begitue...
Cume aku rase dah lama....
Lama sangat aku biarkan...
Diri ini sepi...
Sepi tanpa cinta....

Bukan maksud aku disini..
Cube untuk POYO atau...
nak beMADAH atau...
nak berJIWANG...

Cume aku disini...
Apa yang aku buat...
Adalah bermain....
Bermain dengan perasaan aku sendiri...
Ya..macam yang aku tulis diatas...
Bermain dgn "Permainan Perasaan"

Bila fikir balik...
Walaupun perkara tue sudah lama berlalu....
Hmm aku dah pernah buat salah dulu...
Aku dah buat tindakan melulu...
Yang akhirnya apa pun aku x dapat...
Bnda yang sepatutnya dapat aku perbaiki...
Dapat aku teruskan semula...
Telah aku musnahkan...
Kerana mengikut perasaan hati...
Telah aku rosakkan...
Kerana mengejar sesuatu yang x pasti...
Yang akhirnya membawa aku kepada sesuatu...
Sesuatu yang datang dan pergi...
Tanpa amaran dan belas kasihan...
"SEPI"

Bila...
Sepi datang mencekam...
Kita secara Automatik...
Akan mencari lagu...
Lagu yang boleh buat...
Kita bermain ngn perasaan sendiri...

Selalu...
Aku nasihatkan kepada kawan2 ku...
Jangan bermain dengan lagu...
Jangan bermain perasaan...
In fact...
Aku sendiri melakukan bnda yang sama...

Mungkin setiap org bertindak bnda yang sama...
Bila berhadapan situasi ini....
Apa2 pun....
Masing2 adew cara...
Untuk mereka...
atau Aku sendiri...
Menyelesaikan masalah hati masing2...

Apapun yang berlaku sekarang...
Atau pun dimasa lepas...
Ianya akan aku jadikan satu pengalaman...

Yea...
Aku tengah sepi...
Bosan....
Sunyi....

Aku kini Sepi...
Sepi...Sepi....Sepi....
Sepi yang belum bertemu nokhtah....

~NOTAKAKI~
Current mood x best....
Sangat2 x best...
Sakit.....
Sakit dgn perasaan dan diri sendiri.....

Tuesday, November 30, 2010

Kisah Si Dr Yang giler publisiti.....

Sape x kenal dr rozmey angkat tangan!!
Haha...
Apa semua kenal??
Siapa diye???
Owh diye la...
Yang mencetuskan fenomena 2Alam...
Yang pecah punggung tue ea???
okey sape punye punggung yang belum pecah??
Saya Sendiri!!
Hahaha....

~IKLAN DARI ADMIN BLOG~
~DARI AKU LA TUE~
Keh2..

Hmm post kali nie..
Tentang Dr Rozmey!!
Haha...
Sajew aku selongkar Facebook...
taip name rozmey nie....
Hah..nie la gambar2 yang aku dapat...
dari apa yang aku dapat.....
Ada 2 jenis Fan pages Dr Rozmey...

First...
Yang menyokong Dr Rozmey...
Yang sah2 mmg Dr Rozmey sendiri buat...



Second...
Yang Menyampah ngn Dr Gila Publisiti nie!!
HAha...
Dibuat oleh peminat fanatik diye...
Keh2...
Fanatik kew???
Yea mmg fanatik...


Aku paling suke fan page yang ini....
Kah2...aku x henti2 gelak kowt...
Semua gambar yang diedit...
Dan ditag oleh org ramai....
Haha....
Asal la aku baru jumpe rinie....

Gambar bawah nie salah satu komen...
Yang mengelikan hati aku....


Hah!!
Tulah kau rozmey...
Lain kali bnda x jadik lagi...
jangan bongkak sangat...
Aku rase kalau la kau x mcm nie...
Ramai jew akan tgok filem kau..
Pelakon aaron aziz kowt..
Kompem org tgok..
Kalau kau x buat...
Perangai kau yang gila publisiti tue...
Ramai punya tengok...

Fenomena konon...
Taik kau fenomena...
Producer yang dah bertahun2 buat filem pon...
X pernah dorang target tinggi macam kau...


Hari pertama 2juta kutipan???
Bole caya kew dr oi??


Nie hah!!
Dari finas...
(Perbadanan kemajuan Filem Nasional Malaysia)
Statistik dr Finas sendiri..

Ehh Dr gila publisiti....
Nak caya kau kew???
Nak caya Finas ea??

MESTILAH AKU PECAYA NGN FINAS!!
Kau pembohong!!
Penipu dlm surat khabar!!

RM0.23Juta jew??
Memang fenomena luar biasa...
Dari 30 juta rakyat malaysia yang kau canangkan akan tengok....
230 ribu jew kau dpat??
Kau bg free kew kat rakyat Malaysia??
Atau sorang beli Setiket 50sen???
Banyak nya terjual tiket kau...
Wah bangga siot aku ngn Dr nie...
HAHA....

Belum pon 2Alam keluar panggung ritue..
Kau dah kata nak amek..
Pamela Anderson..
Berlakon??
HAHAHA!!
Kau mmg kelakar....

Haha..
Filem akan datang Dr Rozmey...
Peminat Fanatik diye dah buat tuk Dr tue....
TAu sape peminat diye??
Nie hah...
Gambar bawah nie....


~NOTA KAKI~
Haha...
Memang aku tunggu hari nie...
Mmg aku nak tengokkan apa jadik...
Skang dah jelas...
Rakyat Malaysia Tolak kau jauh2...
'Dorang menyampah kau..
Haha....

~NOTA KAKI2~
Bukan x mau support anak melayu...
Tapi org macam diye nie...
Buat malu bangsa melayu....
Terlampau riak dan bongkak!!
X sedar diri...
Malu la kat producer yang lain...
Dorang berthun buat filem...
Xpernah berlagak mcm kau....

Sunday, November 28, 2010

Ragam Kawan dan Aweknya...

Hmm...
Semalam kan...
Aku balik umah..
Dari segamat...
Memang menjadi kelaziman.,..
Setiap kali aku sampai KL..
Aku mesti akan singgah Macdonald...
Kat Masjid Jamek dekat ngn lRT

Aku macam biasa la....
Kat kaunter...
"Hmm makan sini...
Set doublecheese burger..
Air tukar milo...
Ngn apple pie satu..
Haha..mmg itue la yang aku selalu order..
X berubah...
Feveret menu...

Hah!!..
Nak dijadikan cerita...
Aku g la carik tempat nak makan..
Sekali aku nmpak kawan aku nie...


Hah..
Si Haikal...
Kawan aku nie...
Dok sibuk dating kat
Depan meja aku...
Diye x perasan aku,...
Aku jew perasan...
Mmg x la aku nk tgur..

Aku dgn senang hati...
Tengok dorng nie dating....
Mak haih...
Bukan main manja nie dorng gurau...
Main renung2 mata...
Pegang2 rambut awek diye...
Kene cubit sana...
Cubit sinie...
Susah la naki ckp...
Cara dorng mmg gedik giler..
Aku tahan jew kowt gelak..
Sbb aku x pernah nmpak diye mcm tue...
Sumpah gedik dan manja dorng..
bukan mcm biasa kita tgok...
kat mane2..
Kelakar jadiknya..

Tapi bese la..
Org bercinta...

Nmpak lak orng sekliling kan...
Sekalikan...
Yang buat aku tergelak...
Adew satu adengan nie...
Kawan aku nie kene cubit kat pipi tau...
Sekali diye boleh senyum buat muka comel..
Sambil diye kene cubit diye ley senyum...
Comel??
Haha...yea diye buat muka comel mcm sial...
haha....
Aku mmg tergelak sorang2 kowt...

Member aku jadik hangin...


Member aku tengok aku ketawa...
Dia dan pandang dah aku macam nak marah!!!
Diye x perasan aku lagi..
Sbb aku pakai topi time tue...
Sekali diye pegang aku...
Diye tgok..

Erkk???

Haha..aku upenye....
Mmg diye gelak giler2 ngn aku...
Dia kata..
"Sial la kau...
Mcm mne kat sinie plak kau nie..
Bole plak makan mcd sorng2..
Haha....

Pastue muka diye merah padam..
Diye dah la muka putih...
Aku rase dalam hati dia...
Mesti lepas nie..
Lepak ngn diye ngn dak2 lain...
Aku kompem kene bahan punye..
Mati aku!!
Argh!!

Aku pon pastue x kacau dah diye ngn awek diye..
Aku sambung makan Set Mcdonald aku...
Haha....

Pastue aku lepas aku abes makan...
Aku lepak situe jap....
Aku pandang dorng..

Aku sajew sengih kat diye..
Tanda aku nak kenekan diye nnt...
Bila berjumpa lain kali...
Haha....

then aku bangun...
Aku pergi kat diye..
Ok aku nak blah...
Bole sambung drama samarinda korng...
Gaga..
Awek diye pon gelak jew...
Nasib sporting...

~NOTA KAKI~
Banyak kali aku peristiwa yang klakar..
Bila aku g Mcdonald tue..
Dulu aku pernah nmpak..
India kene simbah ngn air tepi jalan lepas hujan..
Aku penah post bnda tue kat post terdahulu aku..
Haha...
Suke giler g Mcdonald tue!!

Saturday, November 27, 2010

Kolej Smk...KAu mmg seram!!


Haha....
Semalam aku duduk..
Kolej Si Manja Kini....
Manja kew??
x kowt...haha

Aku dok sehari jew kowt...
Aku dok kat bilik 019b...
Aku dok semalam pon...
Haih..kene kaco la dol...

Siot tul...
Aku panas malam tue...
Aku g la angkat tilam ltak kat lantai...
Bawah kipas betol..
Sebelah almari...

Niat aku..
Nak on9 sampai pagi...
Pastue balik...
Tido dlm bus jew...

Sekali...
Dalam kul 1 lebey tue..
Tetibe...
Aku dgr bunyi yang x menyenangkan..
Yang aku dgr...
Adalah suara org bersembang...
Nie td aku xciter kat dak2 bisness td...

Suara....
Macam dr bilik sebelah...
Aku nk ckp mcm mne..
Suara tue x la kuat sangat...
X la perlahan sangat...
Yang lg pelik...
Bukan suara dak laki...
Padahal dak laki yang duduk situe mlm tue..
Aku dah start rase de bnd tue...
Yelah..
Kami berdua jew kowt...
Dak laki bras band dok lorong lain...
Senang citer kami jew kat lorong tue...
Aku ngn Farouk...
Lagi sorng balik umah trus mlm tue....

Si farouk nie dah tido...
Okey la..
Bunyi aku x kesah sangat....

Dengan tetibe...
Almari yang aku baring sebelah tue...
Berbunyik!!
Hah sudah...
Aku x terpikir bnda tue..
Aku ingat binatang kecik tikus kew apew...
Aku bukak...
Kosong!!haha...
Bodo kan aku g bukak.....

Bila dah bukak x dew apew...
Mmg aku nye seram...
naek mendadak bulu roma aku 90darjah tepat..
Keh2..
Aku bukak lagu kuat2...
Tarik tilam aku kew sebelah katil farouk...
Aku tido!!
Sampai pagi...
HAha...

~NOTA KAKI~
Walaupon dok sehari...
SMK mmg kolej yang berjaya buat aku seram....
Jika dibandingkan dengan Kolej TS..
Yang aku dok selama 5 sem dulu...
SMK berjaya buat aku seram!!
Yeah tahniah "benda2" yang kt SMK sane.
Tahniah!!

Bila pikir balik..
Bunyi kat almari tue..
Bunyi almari kene tumbuk...

Friday, November 26, 2010

Bebelan di pagi hari...

Hah...
Dah pukul 9pagi??
Malam berlalu ngn pantas..
Sehingga x sedar..
hari dah siang....

Dan....
Baru kini...
Ku sedari....
Aku X TIDUR LAGI!!
haha....

Hmm..
Semalam kan...
Orang DELL amek...
Harddisk lama aku yang rosak tue...
Dia kate nak amek dlm masa 2 minggu..
Betol2 2 minggu yea dia amek..
Cekap sungguh...
Kedekut betol..
Aku baru nk bermesra..
Berkasih kasihan...
Lama sket ngn harddisk aku tue...
Huh..

Nak dijadikan cerita orang tue call aku...
Dia pon berkata...
"Hello...wei nie aku dr dell...
Raja ea...
Aku nk amek harddisk...
Umah kau kat bukit aman kan???"

Hmm kuang ajor tul bahasa diye..!!
Macam kawan lak aku ngn diye nie...
Pastue aku mcm pelik jugak...
Yang bercakap dengan aku nie...
Lelaki kew perempuan..
Argh!!
Aku start syak..
Yang diye adalah bapok..
Bapok yang kuang ajor..
Haha...

Aku pon dengan suara yang penuh jantan...
"Hmm ahah..
Ko masuk jew bukit aman..
Kat gate depan tue...
Aku turun bg...
Haha..x bole blah aku x nk ngalah..
Pakai "Kau" "aku" jugak ngn dia....

Yelah selalunya aku akan guna...
I & U jew kalau urusan..
Dengan org lua mcm nie..

Pastue diya pon kata ok..
Pastue diya dtg..
Kol aku..
Aku dah kat bawah flat dah...
Aku pon turun...

Sekali....
Jeng..jeng..jeng...
BETUL!!!
sangkaan aku betul...
Bapok!!
Haha...bapok yang berbangsa india!!
HAha.....

Aku mmg selalu teka betol...
GAGaGAGA....

~NOTA KAKI~
Hebat x aku dapat kenal bapok...
Hanya melalui suara dalam fon...??
Hahaha...
Pe motif yea aku citer bnda nie dipagi hari??
Sajew nk gtau aku mmg hebat dalam mengenal bapok nie..
Kui2...

~NOTA KAKI2~
Ahh..kalau yang bapok2 dew terbace post aku nie...
Korang jgn terasa lak..
Aku x bahan korng...
Aku cume nak ckp..
Aku Boleh kenal korng tue...
Bapok ke x hanya melalui suara dan gaya percakpan..
Gaga...
Aku x ejek korng....
Aku terima korang dalam masyarakat...
Huhu...jangan salah faham..

~NOTA KAKI3~
2 hari berturut2...
Aku tgok cerita sutun kat astro ria...
Semalam sutun1..
Hari nie sutun2..
Keh2..Best2...

ASBAK BAND~Membuatmu cinta padaku



LIRIK LAGUNYA
Aku bisa membuatmu cinta kepadaku
Meski kau tak pernah mencintaiku
Biar saja waktu yang kan menjawab
Semua padamu
**
Lama sudah
Telah kutunggu
Jawaban untuk hatiku
Bicaralah tentang kejujuranmu

Satu makna yang aku tunggu
Berartikah baik untukku
Biar ku pahami
Walau harus kucari

Bukan ku memaksakan kamu
Agar mencintaiku
Dan jatuh padaku

Tapi kucoba tuk yakinkan
Kepada dirimu
Tulusnya hatiku



~NOTA KAKI~
Haha..
Dua Tiga menjak nie...
Suka dgr lagu nie....
Macam ley hiburkan hati aku jew...
Bila dengar lagu nie...

Dalam video nie...
Macam....
Comel jew laki tue try tackle...
Pompuan tue..
Pompuan tue lak jual mahal..
Penghujung video nie...
pompuan dah suke..
Tapi malu2 kucing lak...
Haha.....
Comel comel....

~NOTA KAKI2~
X memasal...
Buat rumusan ttg video klip..
keh2..

Thursday, November 25, 2010

Pnggilan dalam persahabatan....

Kali nie...
Aku nak bercakap tentang pendapt aku..
Mengenai nama dan panggilan...
Dalam berkawan....
Adew sestengah...
Kita akan bahasakan diri..
Dan kawan kita dengan....


"Nama"
"KAU" dan "AKU"
"AWAK' dan "SAYA"
"KITA" dan "KAMU"
"I" dan "U"
ataupun
Kita bahasa kan diri sabagai..
"orang"

Hmm kadang2...
Adew kew sebb??
Atau makna setiap panggilan yang kita guna....??
Korang rase adew kew??

Ntah la..
Dulu bg aku...
Dew jurang yang besar...
Antara kesemua panggilan nie...

Bagi aku...
Panggilan kau dan aku...
Itu hanya la untuk kawan2....
Hanya la untuk...
Hnya untuk kawan lelaki..
Mahupon perempuan...
Orang yang dah biasa dengan kita...
Yang sudah lali dan masak...
Dengan kita..

Panggilan
"SAYA" dan "AWAK"
"KITA" dan "KAMU"
Bagi aku...
Hanyalah untuk...
Aku dan kawan perempuan aku...
Sbb nye..
ntah la..mmg aku pikir gitue...
X pernah kwot aku bhasakan diri...
Awak saya ngn kawan2 laki...
Geli kowt...
X pon aku akan bahasakan diri...
saya ngn orng yang lebih tua..
yang lebih aku hormat..
Macam ngn pakcik makcik...
Ngn cikgu2..

Kalau panggilan "I" dan "U"
Wah aku geli kowt ngn pangggilan tue..
Mmg x akan rapat la ngn aku..
Kalau guna I & u nie...
Lagi satu aku dulu pikir..
Itu selalu kalau berpacaran..
(Keh2 berpacaran nie)
Jew yang akan guna ayat tue..

Panggilan "ORANG" Dan "Nama" lak..
Dulu selaluya...
Aku akan guna kepada...
Family aku...
Ngan mak aku..
Ngan bapak aku....
Bole la...
Kadang2 ngn kawan perempuan aku...
Ley kire la bape ramai...
Selalunya aku akan guna...
Bahasa diri "Orang" nie..
Bila aku x mahu gunakan...
Awak,saya,kau,aku mahupun i dan u...


Hmmmm.....
Tapi ini pendapat aku pada masa dahulu lah....
Waktu aku zaman Kecil2 ,Muda2...
I think this...
A long time ago....

Sekarang!!!
Hmm Fikiran aku....
Sangat2 dah berubah tentang nie...
Bagi aku..
X adew ape ngn panggilan...
Mana yang kita rasa selesa...
Kita gunakan jew....
Kalau org start bahsakan diri I&U..
Kita ikutkan jew la...
Kalau dew yang bhasakan awak saya kita kamu....
Kita pon pakai jew la....
Tul x...
Slalunya..
Common kita akan guna...
KAU dan AKU jew kan....
Lebih senang dan selesa....
Sbb tue la nama blog aku...
Dari aku untuk korang...
Haha...supaya lebih selesa menaip..
Dan bercerita....
Keh2..

Bagi aku...
Panggilan itu hanya la cara....
Untuk kita berbahasa ngn seseorang...
Yea i learn this from someone...
Dia kata...
"Orang berbudi,kita berbahasa"
Yea..
Sejak tue pemikiran aku..
Berubah tentang ini....

~NOTA KAKI~
Hmm...
Aku post bnd nie sbb aku dew terbaca...
Ttg cara pangilan kita....
Kepada kwan dan sahabat....
Kat satu artikel dlm majalah "REMAJA"
Haha...
Tetibe...
MAJALAH REMAJA???
WTH??
Haha...
Tapi bg aku ini la peddapat aku...
Tentang Pangilan kita seharian dalam hidup...