Tuesday, July 5, 2011

Kisah Pemandu Zalim dan Si nenek...

Pada bulan yang lepas....
Ketika aku habis Intersesi....
Sewaktu aku balik ke...
KUALA LUMPUR tue.....

Macam biasa la....
Sesampai jew aku kat Masjid Jamek...
Disebabkan malas nak berjalan kaki...
Dan jugak dengan beg aku yang berat2 tue...
Aku suh la bapak aku amik aku....

Macam biasa yang aku buat...
sementara menunggu....
Aku duduk kat atas pagar tepi Lrt masjid jamek...
Yang kalau adew orang tolak aku
Memang bole trus jatuh ke sungai klang ngn sungai gombak tue...
Haha..(x dew kene mengena...)
Duduk aku disitu sambil menunggu....

Sampai la suatu saat dan ketika...
Lampu merah untuk kereta bergerak...
Maknanya lampu Hijau untuk pejalan kaki berjalan kan....

Ok itu biasalah....

Yang luar biasa nya hari itu....
Adew la seorang nenek nie.....
Dalam 70an kowt...
Aku agaklah kan.....
Tengah melintas.....
Nenek nie mcm selalu la yang kita tengok....
Jalan sangat2 perlahan kan....

Aku tengok jew la.....
Sampai la satu saat...
lampu dah merah bg pejalan kaki....

Korang tahu apa berlaku.....
Nenek tue baru separuh melintas....
Dan kereta terus meluncur laju kowt....
X bagi peluang nenek tue lintas abis....
Aku punye la terkejut....
Terus aku bangun tahan kereta...
Dan kasik nenek tue melintas dulu....

Ya Allah....
Tuhan jew tahu betapa terkejut nya nenek tue....
Tengah2 melintas keta dah jalan.....
Sampai aku yang kat tepi pun terkejut sama OK!!!

Apa punya ADAB la pemandu zaman sekarang nie....
Agak2 la wei kalau nak kejar traffic light pun...
Nenek kowt.....

Cube bayangkan jew la....
kalau itu nenek korang....
Senang cite anggap la itu Mak korang....
Korang marah x kalau itu yang berlaku pada mak korang...
Agak2 la....
Kesian kowt......

Nenek nie pun satu...
dah tahu sorng x larat nak jalan...
G jalan sorang2....
haish....
Anak diye lagi bengong.....
Biar mak diye jalan sendiri.....

Aku kalau jdik nenek tue pun....
Mara kowt....

Tapi nenek tue....
Lain plak.....
Diye lepas melintas tue....
banyak plak tenaga diye bercakap...
X berhenti bercakap....
Yang penting aku x paham.....
Aku cume dengar diye kata...
diye nak balik umah kat Sentul Timur....
Aku pun bawak jew la diye kew stesen....

~NOTA KAKI~
Aku bagi pihak nenek tue....
Ingin smpaikan satu pesanan.....
Kepada semua pemandu yang zalim....
Pada hari itu.....


FUCK OFF!!!
Harap2 benda tue...
peristiwa tue berlaku pada kau..
Atau ahli keluarga kau tue....

3 kata2:

HaQiTa said...

serius shit!memang zalim dan bodoh!
nasib baik ko ade kan. huhuhu~ kadang ade org tu dy tau kesian tp xtlg pon.tlg tgk jew.hampeh. ni la gelagat org malaysia.prfft

suHa!Lah sHaR!L said...

fuyoooo ganas nye pix nenek yg last tu...wakakaka XD

Raja muhd amirulzain said...

tiq= ko tau...aku mmg terkejut gler....kalau ko tengok nenek tue agknya ko nak menages tgok time tue tau....innoncent gler nenek tue......x tahu apa nak buat....

sue=nanti dah tua nnt ko try la...buat lagi ganas okey......hahaha