Wednesday, February 2, 2011

Blog~Ulangtahun ke2~Merapu~~~

MUKADIMAH

Lama rasenya aku x update blog nie.....
Bulan lepas january just 11 post jew aku nya blog...
Tapi kira ok la....
Sebab setelah dibuat kira2...
Habis bulan january...
Baru aku perasan......
Genap 2 tahun blog aku beroperasi....!!!

SELAMAT ULANGTAHUN KE2....
"BLOG DARI AKU UNTUK KORANG!!!!"
Moga panajang umur murah rezeki dan....
Bnyak post pada masa akan datang....
Sayang you sangat2...
haha...psiko x??
keh2...

Hari ini aku terdetik nak buat kira2...
Tentang blog aku.....
Selama 2 tahun....
Dan aku telah menhasilkan 167 post...
Mengenai aku..kawan...musuh...perasaan...
Dan pendapat yang aku luahkan....

167 dibahagi kepada 24bulan....
Aku dapat aggregate nya 6.9583333....
Maknanya lebeh 7 post setiap bulan....
Kire january lepas kire bnyak ar post aku....
Selama 2 tahun nie jugak...
Folllower aku seramai 54.....
54 bahagi dengan 24 bulan....
Sama dengan 2.25 follower setiap bulan....
Kira 2 follower setiap bulan....
54 jew??
Haha...macam sket...
Tapi sebenarnya boleh la....
Dari x dew lansung...haha...

SEJARAH PENUBUHAN BLOG
DARI AKU UNTUK KORANG

X pasal2 buat kira2...
Sebenarnya aku nak cerita balik...
Apa tujuan blog aku nie pada asalnya....

Pada mulanya....
Asal aku buat blog nie...
Aku nak meluahkan rasa marah aku....
Pada KOMANDER2 JPA...
Koko yang aku ambil pada part1,2, dan 3 aku...
Kat diploma....

Aku sangat2 marah ngn dorang....
Aku hangin kat semua orang....
Sampai aku ajak meber2 aku sabotaj...
Next event tuk JPA....

Haha....
Pastue aku punye blog terbiar agak lama la...
Nak dekat 2 bulan.....
Pastue..
Aku start balik berbloging nie....
Aku start cerita tentang diri aku.....
Sampai aku dapat anugerah...
Pelajar terbaek JPA pun aku publish...
(padahal mula2 bukan main kutuk lagi JPA...)
Lama2 aku rase seronok.....

Dan sampai skng aku x berhenti bercerita tentang apa2...
Yang aku rase menarik tentang aku nak share ngn korang....
Dan pandangan aku mula berubah tentang blog nie....
Aku rase blog nie adalah medium untuk aku....
Meluahkan...
Menceritakan....
Mengatakan....
Tentang semua perasaan dan pendapat....

Jadik bila kawan2 aku....
yang mahu tahu lebih lanjut tentang aku....
Diorang boleh la jelajah....
Blog aku nie...
Dari awal hingga Post yang terakhir....

Respon kawan2 tentang blog aku....
Ada yang suke dengan cerita aku....
Ada yang Suke dengan cara penyampaian aku...
Dan....
Ada yang menyampah dengan blog aku....
Dan kata blog aku nie Useless.....
X dew apa2...
Kosong.....

Respon aku.....
Kepada yang suke....
Aku terus menerus post sesuatu yang menarik...
Kepada yang x suke....
ADA AKU KESAH???haha...
Nama pun BLOG PERIBADI...
Apa aku nak tulis....
AKu akan tulis.....
Nak baca pun boleh...x nak baca pun boleh.....


Blog aku nie pun dah bnyak kali berevolusi....
Dari blog yang simple....
Jadik blog yang crowded....
Pastue jadik blog yang macam blog pompuan....
Pastue jadik blog yang nampak jantan sket...
Pastue skng kembali balik macam pompuan...
Haha...
Peduli lak aku blog macam pompuan...
Janji aku gembira menaip dan post something kat sini.....

~NOTA KAKI~
Selamat hari jadi lagi sekali lagi kat blog aku....
Hepi besday sayanggggg....
Sayang u lebih la....

~NOTA KAKI2~
Aku memang merepak dan merapu2 kali nie...haha

2 kata2:

HaQiTa said...

haha~ko bukan kali ni je merapu..
tiap2 kali ko merapu kat blog ko raje...hahahah~neway..
epy burfday to ur blog also..
layann kan aje lorh...
^_*

Azi Jasmine said...

hepy bezday tuk blog ko...hehe.. truskn bro menulis!!