Wednesday, July 14, 2010

Bersama

Bukan aku tak nak apa yang korang buat....
bukan aku nk menentang apa yg korang rancang...
aku boleh dengan sesiapa pon...

Korang terpikir nak bersama....
Korang terpikir nk bersatu...
Tapi adew x korang terpkir yang lain berpecah sbb apa
pnh xkorang terpkir apa yg jadik dulu...
berpecahnya yg laen sbb apa...
sbb apa kami berpecah...
adew kami merungut...
rasenya xdew....
terima jew apa yg ada...

korang x takut ke terpikir yang korang nie...
hampir mnjadi selffish bila kalau kitorang...
semua ikut rancangan korang....

~NOTA KAKI~
Nak cakap terus takut korang kecik hati..
tp bila aku baca sesuatu yg berkaitan...
aku tegur gak la..secara berhemahnya aku tegur..
secara kiasan aku tgur...
kalau korang pham..
aku harap korang x kecik ati apa yg aku tulis...
kalau terasa gak...aku mintak maaf..

4 kata2:

aliahus said...

raje..aku xtaw lar ko post "bersama" nie sbb ko bace kat blog aku ade ckp psal group ent ke ape ke...
aku taw korg pon kne pecah..aku pon phm korg nk same2...
tp korg pecah..korg still ade gak mmbe2 yg same 1 group..cth..ko still ngn biha n aina..yg mmg group ko...
p aku?? aku sorg2...dr sem lpas...aku x kesah ko nk ckp aku selfish...tp klo aku selfish aku bertegas gak nk tukar group..tp aku x tukar pon...
aku mnta maaf if ape yg aku tulis kat blog aku cm aku nie penting kn diri sndiri...
tp aku just nk luah ape aku rase je mase tu..mase tu aku sgt sedih..tu je...nothing else...sory sgt2...
lg pon kite dh mmg decide kn ari tu..so dh xde prubahan lg kn..kite tetap 1 group..sory if ko terase ngn aku..sory sgt2...=(

hustmiera said...

salam raje...
aq pon bace blog ko...agak trase..even aq tak sure tuk sape sbnrnya post ko tu...
aq bkn nk pertikaikan pe yang ko try share/luahkan...juz nak ckap, tak de sape yang selfsh..(tu pendapat aq la)
tapi bile ko mention ke arah selfish tu...aq cam pending..aq ke yang selfish tu?atau, BUNGE ke yang ko maksudkan selfish?

aq kesiankan su..tu je...tak pk lain...aq tak kesah..


"Korang terpikir nak bersama....
Korang terpikir nk bersatu...
Tapi adew x korang terpkir yang lain berpecah sbb apa
pnh xkorang terpkir apa yg jadik dulu...
berpecahnya yg laen sbb apa...
sbb apa kami berpecah...
adew kami merungut...
rasenya xdew....
terima jew apa yg ada..."

act, pe yang ko maksdkan ek??
aq tak tau pe sbb berpecahnye dlu...
yang aq tau, aq trime KENT seadanye...(walaupon ade unsur2 skt ati) tapi aq still on...and now..aq trime BURN...ade aq bsing kat class8 yang len?aq bukan cari pasal raje..tapi if orang len bace pon,confirm trase....kte dah final sem...aq tak nak juz sbb 'orang luar' kte yang dari part1 n berpecah...bergado...stop la k...kputusan pon dah dbwat...group pon dah de...aq mtk maaf if de wat ko tersinggung... =)

dypwachaa said...

raje,aq pn mtx maaf,coz ko ckp pasal group kn....sorry ok,4 ktaowg pny group...jgn kcik2 ati ok,kte dr part 1 kn 1 class,so da part 6, we have to understand each other... :)

✿azie_daisy✿ said...

ehem2..assalammualaikum..hehe..
emm first of all bila aku baca post ko ni of coz la aku terasa adakah aku yg sellfish atau group bunga...aku xtahulakan post ko ni tuk group kte owg ke ape..tp aku dan group aku nak minta maaf la if ko terasa ngan group kte owg...bg aku xde sape yg sellfish kat cni cuma ada skit slh paham..kowg xpaham kte owg that time yg terpakse berpecah disbbkan "owg luar"..bkn hanye group ko yg berpecah tp group kte owg jugak berpecah..klu kte owg sellfish kte owg xkan berpecah n sue xkan sowg2 msk group ko..
mungkin ko xpaham ape yg berlaku ms tu..sowie la if disebabkan group kte owg group kowg berpecah...tp kte owg xpenah nk sellfish..sape yg xnak dgn group masing2 for the last sem kan..tp kte owg pun terpakse berpecah..
hope ko paham..
ape2 pun group dh ditentukan..so terima la seadanye..kte dh last sem kot..xnak la ada ckp2 yg kurg enak cm ni..try to understand each other..if ada yg xpuasa hati lebih baik ckp terus terang n face to face..xbest la post2 cm ni kan..
tu jela..emm anyway, sorry again if aku or group aku ada wat ko n group ko terasa..tp kte owg xde niat pun sbnrnye..
hope ko n group ko paham..
=)