Friday, August 27, 2010

Bicara cinta...

Kali nie mari korang dengar plak....
Pandangan aku terhadap..
Apa itu cinta??

Susah kew...
Mengucap cinta kita pada seseorang..??
Yea...
Menyatakan hasrat cinta pada seseorang mmg la senang...
Tapi kesan yang perlu dihadapi...
Selepas mnyatakan hasrat itu sebenarnya yg payah...
Ada 2 kmungkinan yang perlu dihadapi..
Sama ada diye menerima anda.
Atau diye menolak anda....

Kalau diye menerima tue..
Alhamdulilah la kan...
Tapi..
Yang ditolak...
Apa yang dirasa...
Rasa Down..Sangat2 down..
X dinafikan ada yang akan lebey semangat..
Untuk mendapatkan cintanya...
Ada plak yang akan berputus asa....
Apa yang penting sebenarnya...
KITA MENCUBA....


Cinta mmg boley menjadi pembunuh...
Pembunuh hati kita...
Kadang bila kita single...
Kita akan bosan...
Bila kita ada BF/GF...
Kita plak yang akan rase Rimas...

Itu apa yang kawan aku cakap....
Aku x tahu la..
Sbb pengalaman bercinta...
Selama 21 taun aku hidup...
Aku hanya sekali...
Merasa apa itu cinta...

Sebenarnya...
Terpulang pada kita...
Untuk merasa bagaimana...
Rasanya cinta...
Sama ada perit atau indah nya bercinta...
Zaman sekarang org ramai x merasa kekok langsung..
Berbicara tentang cinta...

Ada yang percaya...
Bercinta nie menyusahkan...
Bercinta lebih bnyak keburukan daripada kebaikan

Tapi bila kita terlampau mengikut emosi....
Kita takutkan perkara yang lalu...
Berlaku sekali lagi bila kita bercinta...
Sampai bila...
Selagi kita tidak cuba...
Tipu la bila kita kata kita x bersedia bercinta lagi...
Jauh dalam hati...kita mmg mahu bercinta...
Cuma kita yang tutup hati kita pada yg lain....

Sebenarnya kita yang kene cube...
Cube mencari cinta hakiki..
Kalau mindset kita kate cinta itu x kekal...
maka mmg x kekal la cinta itu..
Jika kita percaya akan dew suatu hari nnt apa yg dinamakan cinta sejati..
Maka jangan kita tidak mencuba mencari cinta itu...

"Org kata cinta x perlu dicari.."
Cinta itu akan datang kepada kita sendiri..."

Bg aku itu perumpamaan lama...
Kalau semua pikir bnda yg sama....
Sampi mati la semua x bercinta...
Sbb semua nya nk menuggu cinta datang...

Kita yang kena mencari....
Jangan pernah berhenti..
Yang lepas jadikan la sebagai pengalaman..
Jangan terbawa2 kan emosi...
Tapi aku tahu x semua bole buat bnda nie..
Ape2 pun..
Gudluck sape yang dah jumpe...
Gudluck juga yg sedang mencari...

~NOTA KAKI~
Haha..dalam mood jiwang...
X memasal post bnda nie...
Sebagai peringatan dan nasihat kepada kawan2..
Dan kepada aku juga...
GoGoGo...
Raje...
Ko boleh Raje..
Aku sokong ko....
Selamat berjumpa ngn cinta ko yea Raja..
Hehe..

7 kata2:

Aiza Zaleha said...

eh.eh..raja pernah ade gf eh..muke raja cm rileks tak pernah fall in love je.hehe..:p

yana lovyna said...

wah.. berfalsafah ko.. hehee bg aku pandangan ko tu menarik.. msg2 da pndangan masing2 rite.. so gud luck k dlm mencari cinta. bertuah sapa dpt ko.. aku rugi tak ngurat ko siang2.. hahahaaa =p

RaJE mUhD aMiRuL ZaIn.. said...

aiza=haha....yea kew....besa ar..kite mmg rileks2 jew..keh2...
mcm mne ek aiza nk tahu muka org yg x pnh fall in love???mcm mne nk cam???


dyana=hehe..mood gitue dtg tetibe gtue..yea btul..masing adew pndangan masing samaada positif or negatif jew yg mmbezakan nya...
hehe..thanx....=)

Si-KerDiL @ Spendex said...

aku raser kau je org yg leh think positively after aku ditolak (-,-')
hhahahhahah

RaJE mUhD aMiRuL ZaIn.. said...

biha= ala dah tue x kan ko dok pikir negatif kowt...positif la wei.....x pon jgn dipikir sangat....

shakila said...

cinta..terpulang kepada ind tuk tafsirkan mcm mane.. dalam cinta mesti ada masam manis.. lumrah rase sakit dan kecewa tu.. tapi manis tu pon kene kire gak.. yg penting jgn give up dan jgn fikir sangt... life must go on..

✿azie_daisy✿ said...

betul pe ko ckp..
cinta perlu dicari..
tp kat mn nak cr??
bila nak cr??
siapa yg dicari??
soalan ni yg susah nak dijawab..
ape2 pun..
teruskan usaha utk mencari..
hehe..
=)