Wednesday, December 15, 2010

Human resource @ Melaka.....


Yea...
Seperti yang tertera diatas...
Aku ditawarkan Pengurusan Sumber Manusia....
Di UiTM Kampus Bandaraya Melaka...
Haha..

Aku dapat sana...
Perasaan aku??
Okeyy laaa..
Sebenrnya....
Aku ingat dan aku yakin....
Aku akan dapat Perak...
Tapi upenya melaka....
X kesah la...
Yang penting aku x dapat Shah alam...
Pelik kan??
Semua nak shah alam...
Aku x mau...

Haha...simple reason....
Shah alam is not my life style la....
X suke...
Terlampau besar???
Crowded??
Kene bangun awal tuk ke kelas???
Kelas ngn Umah sewa jauh??
Naek bus nak ke kelas??

Ok Ini semua buat aku pikir bnyak kali...
Perlu ke aku ke shah alam...
Simple answer...
NO!!!

Terima Kasih bnyak2 la UiTM...
Bagi aku melaka dan bukannya Shah Alam...
Haha....

~NOTA KAKI~
Bila dapat tawaran....
Dan pikirkan yang aku x dew kawan nak kesana same2...
Tibe2 buat aku cuak lak...
Haha..
Camne aku nak handle hidup aku kat sane...
Untuk Hari2 terawal aku di sana nnt...
Tapi bila pikir balik....
X kesah la...
Dulu datang segamat pun...
Aku sebatang kara..
X dew kawan2....

Dan aku rasa...
Bagi kau raje..
Mencari kawan bukan masalah bagi kau kowt....
KAU BOLEH RAJA!!
AKu yakin KAU!!
GO RAJE GO....

~NOTA KAKI2~
Pada Kawan2...
Hmm aku tahu dew yang macam x puas hati...
Tempat yang korang dapat....
Hope korang berjaya harungi bnda tue...
Yang penting degree...
Kita dapat sambung degree kita...
OKEY...
TAHNIAH kepada semua kawan2...
Yang dapat sambung...
Dan yang X MAU sambung...
MOga berjaya di alam pekerjaan....
Calling selalu k kawan2 semua disegamat....

13 kata2:

yana lovyna said...

congrats raja :)
bf aku pun dpt human resource gak.. tapi dapat kat Arau.. haha
cam aku lak xleh trima jauh sgt.. wakakakaka


neways congrats ea raja.. melaka best kowt kalau nak jalan :))

hustmiera said...

kite same lol...huhhu...
aq dgr cer rmi lagi dak dbs dapat mlake..huuhh...
tapi ko cam tak bape nak hepy je..nape?

aliahus said...

gd luck wei...ko berharap dpt perak aku lak yg dpt..haha...aku dh mati2 aku dpt HR...mmg nak redha je kn kne ngadap law lg...tapi nsb baik xdpt..heeee...anyway gd luck again k...mst rndu pale gile ko dowh...heee...aku pong sorg...aiseyhh...mase kat segamat aku ade kwn..yan...n now aku sorg...adoi2.....

Anonymous said...

congrate je...ko dpt gak kn kos yg kau mnat..n kau dpt gak smbg bukan di SHAH ALAm..ahahha aku (eda) msh di segamat...mmg plek sbb aku sdri cam kau xnk SA...mak bapak aku lak yg xleh trima...ahahha..ok smoga kite sme2 bjaya harungi sgala cbrn ok! gud luck 4 ur future!

naura♥ said...

:) congratz and all the best <3

Raja muhd amirulzain said...

dyana= hehe..bagi kau jauh la diye...bg diye dekat la yana oi....haha....ala kau kan mmg dah biasa cinta jarak jauh nie...chill sudey...keh2..mmg..1 melaka aku selongkar nnt...haha
btw thanx....

has= ahah..mmg ramai pon...ika,faz,adi,yang aku tahu antaranya.....hehe....jumpa la nnt kat melaka k....aku hepi la...mne dew x hepi..
hepi sangat sbb x dapat shah alam...gaga

sue=haha...sekarang kau rase mcm mne aku dulu masuk soran2...x kenal sape2...keh...padan muka...
tu lah...mcm best plak kan perak sbnarnya..besar kawan aku kata....

eda=haha..harap2 dew masa kita dapat jumpa...hehe....kau pon do d best kat segamat...
jaga elok2 tempat kesayangan aku tue...
wah i will miss u alot segamat.....
segamat dah mcm kampung aku kowt...huhu....

yeah!!say no to shah alam..haha

Raja muhd amirulzain said...

thanx naura...cakap ngn abg kamu tue..padan muka diye dapat dungun...kah2...

Azwazee Mohd Daim said...

congrats raja..heheh..
we all do the best k..;p

✿azie_daisy✿ said...

aku pun dpt segamat gek..
mang segamat sentiasa di hatila..
mesti nnt indu kowg kan bila kt uitm segamat tu..
indu tempat kte sume lepak2, mkn same2, bergurau n mcm2 la..
anyway take care k..
gud luck n happy study HR..
hehe..

Aefa Aerisya said...

same la dpt HR kat sna.. tahniah & gud luck :)

Aefa Aerisya said...

same la dpt HR kat sna.. tahniah & gud luck :)

Raja muhd amirulzain said...

Aefa Aerisya= Hai..wah2....kire bakal classmate la kite ek...hehe..
gudluck too....

Jasmine said...

congrats raje...
kite serupa sbb xmo dapt shah alam..Alhamdulillah..
kire best sbb kt mlake rmai kwan2 lame ade..me n yan pon ade kn 1 cos..best la..gudluck tuk korang!!
jmpe lg je...rndu ko!!