Saturday, December 18, 2010

Coffee Prince - Gay - Admire - Role model - Suka - Life style

____________________________________
STORY 1

Ok...Semalam....
Aku baru tengok satu cerita....
Bukan baru tengok....
Actually dah lama giler....
Aku tengok.....
Cume tengok balik....

Dulu aku tengok....
3Tahun lepas punye cerita....
Selongkar2 punye Cd dalam almari aku.....
Aku jumpa cerita nie....
Just amek masa 2 malam tengok....
Kalau yang perempuan yang..
Kaki dan mabuk ngn cerita korea...
Tahu cerita nie....
"COFFEE PRINCE"

Cerita diye pasal...
Seorang lelaki...
Yang menyukai seseorang perempuan...
Yang diye ingat selama nie....
LELAKI...
Yea....
Kire cerita nie kalau mula2...
episod sampai nak habis...
Dah macam cerita GAY pon adew....
Kihkihkih....
Yelah diye suke dan cinta kat...
Gurl yang diye sangka kan Boy...
Gurl tue kira menyamar la....
Walaupon pada asalnya diye x nak tipu...
Tapi diye tipu gak samapi last2...
Laki tue kata diye suke dan cinta...
Perempuan tue walaupun...
Dua2 mereka adalah lelaki.....
Sesama lelaki...
Maksudnya....
Diye sanggup jadik gay....

Nie video tentang cerita nie secara ringkas.....





Haha....
Pastue selebihnya....
Kesudahannya pandai la....
Korng tengok sendiri....

Kesimpulan dr cerita nie....
Aku pun x tau nak simpulkan mcm mne...
Cerita yang menarik la....
COFFEE PRINCE...
is like gay story but not!!!....
Mula2 moral story diye macam...
Negatif la...
Ye la kan....
Sebab dalam cerita tue...
Dorang macam nak tunjuk...
Yang x salah lelaki cinta lelaki.....
Padahal memang salah!!
Lagi2 bagi umat islam....
Nabi X mengaku umat wei....

Tapi last2 heppy endding gak....

Hmm pew tujuan post aku nie ea???
Haha....Baca dulu post ke2 nie...




______________________________________
STORY 2

Hmm..
Kali ni aku rasa....
Aku nak buka satu rahsia...
Perkara yang dah lama aku simpan sorang2...
Tanpa bagitahu sape2....
Perkara nie....

Sejak 5 atau 4 tahun nie....
Aku sebenarnya ADMIRE seseorang...
Eh bukan sorang tapi dua orang....
Lagi pelik kalau aku cakap ngn korang...
aku admire terhadap 2 orang....
Kawan lelaki aku...


Aku pernah suka pada lelaki....
Gagaga...sabar....
Jangan assume aku gay....
x baek....
Aku pernah suke lelaki...
Tapi bukan macam dalam cerita nie..
Kalau mcm cerita nie....
Suka bernafsu namanya...
Sampai cium hah...


Aku sangat sukakan dorang....
Sangat - sangat suka.....
Ayat macam so gay kan....

Haha....
X la...Sebenarnya....
Aku admire dorang...
Bukan macam aku suke seorang perempuan....
Tapi sebagai role model aku...
FAHAM!!
ROLE MODEL AKU!!!

Tuk aku improve life aku....
Macam selalu kan....
Orang akan jadikan artis....
Atau seseorang tokoh...'
Tuk dijadikan role model dorang....
Tapi bg aku kalau artis mahupun seorang tokoh...
Kita hanya nampak dorang dari segi luaran je...
Kita x nampak dari segi dalaman mereka kan...

Jadik....
Macam 2 orang yang aku sebut nie...
Kawan aku...
Aku tahu
Perangai,Sifat,Gaya,Tindakan,
Dan Pegangan hidup mereka....
Malah aku tahu luar dan dalam dorang....
Sampai corak boxer pon aku tahu....
hahaha.....

Jadik aku lebih cenderung....
Jadikan dorang sabagai role model aku...
Dari aku sibuk gila2 kan artis luar....
Baek aku gila2 kan kawan aku....
Betul x kawan2????

Haha...
Aku suke la style dorang.....
Cara bergaul dorang.....
Life dorang.....

Sampai aku selalu rase...
Aku nak ikut apa yang dorang lakukan....
Bagi aku....
Dorang adalah perfect.....

Satu contoh yang aku bole bagi.....

Kalau ikutkan aku....
Aku nie dulu panas baran....
Aku xley control marah aku....
Korang pergi SMK Maxwell....
Tanya cikgu2 kat sane....
Sape yang pernah gado ngn aku...
Mesti ramai....
Tapi skang....
Aku bole control panas baran aku....
Aku blajar dr sape....
Dari dorang sbnanrya....

Dua orang yang aku kagumi nie...
Masing2 ada perangai masing2...
Perangai mereka berdua la...
Yang aku gabungkan....
Dan ini diye...
Raje yang sewel...
Hahaha....

Sesewel aku pon...
aku x la burok perangai semuanya kan....
Mana perangai baik aku..
Datangnya inspirasi dr dorang sebenarnya....

Bnyak nasihat dan pendapat....
Yang aku beri kat korang atau citer kat korng....
Adalah dari mereka sebenarnya....

Sebenarnya....
Cara hidup aku....
Sedikit sebanyak.....
Adalah dibawah pengaruh mereka....
X kire baik atau burok.....

See....
x salah suke laki kan...
Suka jew...bukan cinta....
Faham???

~NOTA KAKI~
Haha...
Bila aku tengok cerita tue....
Aku pikir gak aku macam....
Pernah berhadapan situasi nie....

Tapi lain sket versinya....
Aku x bernafsu...
Aku cuma suka....

~NOTA KAKI2 ~
Okey....
Sapa x paham apa beza SUKA dan CINTA....
Bagitahu aku....
Bia aku post satu post untuk korang....
Aku akan gtau apa beza SUKA dan CINTA...
Okey???
Takut korang salah paham post aku nie....

6 kata2:

hustmiera said...

raje....ape name role model ko tu ekk...

ieja said...

gay! haha

Raja muhd amirulzain said...

has= hah itu biar rahsia...kalau orang lain tahu...aku nye ego akan tercalar kang....sape dorng biarlah rahsia pada aku....

ieja= LES!!!haha..=p

lovelove said...

ok la tue..
xslh pn..
aslkan niat d hati bkn tok bnde len..
hehehe =)

aliahus said...

hahaha...aku bace mula2 ingt ko nk ngaku kko gay...wakaka...anyway congrate kat 2 manusia tu....haha =D

Raja muhd amirulzain said...

fatin= haha ...tahu x pew....janji niat x serong an...=)
eh jap tengok apew???haha

sue= ko mmg dah lama kenal aku..kalau ko ckp aku gay ko memang la kan!!hahaa