Friday, January 7, 2011

Hidup Baru di KBM....


Seminggu sudah aku berada...
Di Uitm Kampus Bandaraya Melaka(KBM)



Seminggu ni juga agak bnyak aktiviti nyang perlu aku hadiri...
Dah macam MMS time diploma plak...
Kene pergi taklimat mpp....
Takilimat akta 741....
Taklimat Polis....
Taklimat unit Kesihatan,keselamatn,bendahari,
Kemahiran insaniah,HEA dan HEP...
Taklimat Bomba...
Amanat Dato pengarah...
Amanat Timbalan pengarah....

Yeah...Semua aktiviti....
Yang mana boleh membuatkan kita Mengantuk....
Mengantuk...dan mengantuk....
Dan lagi best aku kene tegur ngn penceramah...
Sebab aku tidur!!!
Haha..sengal....

Sampai hari rabu tue....
Aku pun setelkan "Pengecualian Kredit"
Yang mana boleh mebuatkan aku boleh lompat part3 terus....
Pastue esoknya baru start pergi kelas.....



Ni gambar 1st class aku kat KBM nie...
~CREDIT TO HASMIRA~
Hah!!
Macam dalam gambar yang kau tengok....
Semua dak segamat dan dak kelas aku...
Haha....
Sekelas kami semua.....

Tapi x lah bergaul ngn dak segamat jew...
Macam aku adalah dah baik2 gak ngn dak2 laki.....
macam yang aku ingat nama dorang macam...
Along (sblah aku),lan,am,adi...
dan lain2...
Adew 9 orang budak lelaki...
Yang lain semua pompuan....

Dan lagi mcm syial nya...
Aku jadik Class Rep...
Untuk dua subjek....
Kuang ajor dak2 laki nie..haha

X dinafikan seperti yang mana...
Budak senior cakap...
Kelas kat sini mmg sejuk....
Sebenarnya sejuk nya...
Sama jew macam kat segamat...
Cume segamat bila sejuk bole off aircond...
Tapi tidak kami disini....

X ley nak tutup sbb aircond bangunan kan...
Diye sekali jew...
Kat silling tue...
Memang x ley ubah suhunya....


Ok..
Disini aku nak tunjukan kat Budak Uitm SEGAMAT....
Kerusi kami lebih selesa...
Dari kerusi biru anda Di SL itu yea...
Haha...
Menunjuk jap....



Lagi best kat sini...
Kat CAfe Kbm nie dia aras 4....
Macam yang korang boleh tengok....
Fuh...Cawan diye terbaek k....
Macam minum dua gelas....

Perkara pertama aku terpikir kat kepala otak...
"Ini kalau dapat kat Fifa(Kawan aku) mesti suke la syial"
Aku teringat dulu diye beli air....
Mesti berserta ngn AIS segelas....
Sebab diya nak jadikan air satu gelas kepada dua gelas...
Haha...

Nampak x??
Gelas sebesar lengan aku....
Haha...


Okey masuk pulak tentang Kolej aku...
Nama kolej TUN MAMAT...
Sewa satu sem RM430....
Style Apartment....
Satu umah 3 bilik,1 Ruang tamu, 1 ruang dapur...
Dan 2 bilik air....
Duduk 8 orang sahaja....
Komen aku pasal kolej nie....
BESAR!!!
SELESA!!!

Rumah aku kat tingkat paling atas tingkat5...
Yang aku kotakan dalam gambar..
Tu la bilik aku....

Cuma airnya sangat perlahan....
Kalau guna shower...
Dah macam ke dinding perginya....
Hehe....

X letak bnyak sangat gambar kolej sebb bersepah....
Nanti bila2 adew masa aku letak...
yang aku bole tunjuk hanya sedikit jew...
Macam kat gambar bawah nie...


Bersepah kan???
Nie ruang tamu yang dijadikan tempat letak kasut...
Meja study....
Dan tempat lepak2 la kowt....


Ini almari bilik aku...
Aku dok bilik 2orang....
Roomate aku???
Budak segamat jugak!!
HAha....

Dalam umah adew...
3 orang dak segamat jugak....
Jadik ok la....
Fun...

Disini adalah Katil yang sedang aku gunakan untuk baring2...
dan On9...
Update blog macam yang aku tgh dok buat skang...
Haha....
Aku amik meja study aku kat ruang tamu dan letak kat bilik.....
X suke kongsi meja ngn orang lain....
Jadik aku taruk bilik...
Nasib baek muat dan x sempit...
Huh...




3 gambar diatas adalah pemandangan disekitar Kolej aku....
Aku tangkap dari tingkap umah aku...
Tingkap pun besar...
Boleh buka luas2....
Angin pun giler laju masuk umah...
dan sangat sejuk!!!

Rumah aku bukak tingkap...
Terus nampak JUSCO ngn kolej Perempuan....
Sebelah lak river cruise...

Hmm itu jelah dulu....
Aku nak cerita...
Tentang pengenalan aku di kampus baru....
Walaupun aku rasekan menarik di melaka nie...
Aku rase UITM segamat adalah terbaik....

Sebab apa??
Geng aku semua kat sane...
Aku jeles bila dapat tahu....
Dorang lepak ritue kat kedai "burok"
Time mula2 dorng sampai segamat...
Argh!!!jelesnya.......
korng ley jumpe ari2 lagi....

~NOTAKAKI~
Banyak giler duet abes...
Untk mulakan degree nie....
Duit...duit...duit...dan duit....

~NOTAKAKI2~
Haouse mate pun ok...
Semua ley masuk kepala...
Ley buat sembang dan gurau..
Kire fun la kat sinie....

5 kata2:

suHa!Lah sHaR!L said...

hohoho...terbaek lar...best jugak kat melaka....gd luck wei...jgn smpai lupe stdy dh ler kn....=D

Raja muhd amirulzain said...

so far so good la sue...kalau nikmati betul2 kat melaka nie mmg enjoy....Makanan pun bnyak dan murah2...x macam kat perak sane...haha...sian kau sue...=p

Jasmine said...

hehe...best la dkat ngn town..
yg aku paling suke tgok,gelas air tu..besar giler..haha..tp comey..still ade rmai dak2 sgamat kt c2..memg best la..=)

me, nelly said...

gelas cafe level 4 memang terbaekk!
aku kalo minum syer 2org. huhu.

Raja muhd amirulzain said...

azi= ahah ok la fun kowt kat sinie...aku kuar ritue sabtu...budak segamat ramai sangat ea berhoneymoon kat sinie...haha

nelly= betul2...mmg terbaek!!!
tp sayang ayam diye sangat kurus....mcm nak amik dua kadang2 ayam goreng diye...haha