Saturday, November 20, 2010

Pokemon!!

Haha..
Post kali nie..
Tentang Pokemon..
Tau x??
Kartun yang kita dulu2 gilakan sangat2...
Tadi aku g bukak ASTRO CERIA..
Yea...
Untuk menceriakan malam2 ku...
Yang sepi...
Sesepi bunyi cengkerik...
Kih2..
Aku g tengok Pokemon!!


Yeah!!
Teringat dulu...
Zaman kecik2...
Aku x pernah tinggal...
Setiap hari sabtu dan ahad...
Kul 8.30 kat NTV7
(Haha..ingat nie...)

Besh kowt...
Dulu adew kad ngn patung diya...
Teringat jugak..
Dulu kat sekolah Agama Masjid Negara..
Dengan berpakaian Baju melayu...
Pergi ponteng smbhyang jumaat...
Pergi ke Central Market(CM)..
Beli kad dan Patung..
haha...
Bukan sekali sekala...
Tapi selalu...keh2..
Pikachu nie comel la syial..
Diya nye suara...
macam syial jew..
Pika..pika.,.pika...
Haha...

Nie lak dulu Pokemon kegemaran aku....
Charizard namanya....
Time diye kecik2 name dia Chamender...
Pastu besar sket nama dia Chameleon...
Pastu dah besar..ahh nie la dia...Charizard...

Haha..
Nie diye aku cari gambar2....
Antara pokemon paling feymes dalam dunia Pokemon..
keh2...

Wah rindu tul ngn SEMUA WATAK dalam tue....
Ash,Misty,Brook(Pokemon brook pon power2 kowt)
Dan yang paling penting TEAM ROCKET...
Ayat start dia...
"Prepare for the trouble"
Haha..yang kemudian aku dah x ingat...
Tapi last sekali aku ingat...
"Meow..thats rights"

HAha...
Syial la...
Kalau bole sampai esok..
Aku nak type pasal pokemon nie..
kang ade lak yang komen maki aku kang..Haha..



~NOTA KAKI~
Hmm sekarang pon lagi satu kisah..
Digimon...
Wah rindu nya....
Bila nak tayang kat ASTRO CERIA NI!!??


~NOTA KAKI2~

Teringat dulu2..
Waktu kecik2 dulu...

Ustazah aku penah cakap kat aku...
Time tgh rampas patung2 pokemon aku...
"Awak tahu x..awak jangan risau la...
Kartun yang awak tgok skang nie...
Dah besar nnt...
Awak akan jumpe lagi...
Time tue awak nak puas2 tgok sampai bosan pon boleh...
Macam kartun popeye..
dari saya kecikkartun tu adew...
Skang nie adew lagi kalau sy nak tgok...
Awak tahu yang penting skang belajar...
Bukan kartun jew..."

Haha..Kata2 ustazah aku betul...
Dah terbukti...
Aku ley tgok balik kartun yang aku nak...

4 kata2:

naura♥ said...

PIKACHU, I CHOOSE YOU! ♥

RaJE mUhD aMiRuL ZaIn.. said...

haha...gila pokemon gak kew??keh2...
wah2 x sangka la adik housemate kita follow kita...=p keh2..

naura♥ said...

bukan gila lagi dah, kemaruk bagai nak rasuk pun ada time kecik-kecik duluuu ♥ suka *JIGGLYPUFF* :)

oh yeah, ha'ah. saja melebarkan sayap blogspot. tadi tgh scroll sana sini, sekali abang cakap korang pun ada blog, so apa lagi - :D heehee. thanks for following me jugak ;) btw, nice layout weh! thumbs up! sangat tenang~

RaJE mUhD aMiRuL ZaIn.. said...

hihi..jigglypuff nie...
kalau x salah yang suke menynyi pkai markerpen tue kan..???haha....


ok naura ley la tgok kat astro kul 2.30 pagi..x yah tido..g tgok citer tue..bru tido..keh2....

owh layout..thanx sbb puji....
haha..layout nie sajew2 jew ubah..x dew keje dah......=p

haha..kat ckp kat izat nnt.....
naura ckp ngn diye..
"dah ready nk balik segamat balik??"
haha..
Nie hari2 degree doakan dia dpat segamat balik..haha...=p